Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έκτρωση: Πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει
Έκτρωση: Πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει thumbnail

Ίρμα, 20 ετών

Έκτρωση: Πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

ΕΡΩΤΗΜΑ
Έχω εδώ και τρεις μέρες καθυστέρηση και φοβάμαι πολύ το ενδεχόμενο μια εγκυμοσύνης. Ειμαι 20 χρονών και σπουδάζω οπότε δεν έχω σταθερό εισόδημα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με τις εκτρώσεις. Πχ αν γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο και πόσο θα στοιχίσει, αν θα χρειαστεί το βιβλιάριο υγείας μου κλπ. το βιβλιάριο το αναφέρω γιατί δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να το πω στη οικογένεια μου καθώς είναι αρκετά συντηρητικοί και θα ηταν ιδιαίτερα αρνητικοί προς αυτο που σκέφτομαι. Ξέρω οτι θα πρεπει να απευθυνθώ σε ενα γιατρό απλα αν μπορούσατε να μου δώσετε μία πρώτη ιδέα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητή φίλη,


Πριν από κάθε άγχος, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε αν πραγματικά είστε έγκυος ή όχι. Καλό είναι λοιπόν να κάνετε ένα τεστ κύησης από κάποιο φαρμακείο ή να κάνετε σε κάποιο νοσοκομείο (ή σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο αν σας το γράψει στο βιβλιάριο σας κάποιος γιατρός) μια εξέταση αίματος για εγκυμοσύνη. Έτσι, θα δούμε αν υπάρχει κύηση για να προχωρήσουμε να μιλήσουμε για το ποια απόφαση θα πάρετε και πως θα το αντιμετωπίσετε.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X