Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Θες να ερωτευτείς; Τα 8 μυστικά της γοητείας
Θες να ερωτευτείς; Τα 8 μυστικά της γοητείας  thumbnail

Θες να ερωτευτείς; Τα 8 μυστικά της γοητείας

Η έλξη που νιώθουμε για κάποιον συνδέεται με τον εγκέφαλό μας και τα σημάδια που λαμβάνει από το πρόσωπου που μας ενδιαφέρει. Διαμορφώνουμε την πρώτη εντύπωση για κάποιον σε δέκατα του δευτερολέπτου και λαμβάνουμε υπ’όψιν τα πάντα, από τη φωνή και τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης μέχρι τα στοιχεία της προσωπικότητά του, όσα τουλάχιστον μπορούμε να διακρίνουμε με "την πρώτη ματιά" . 


Πόσο επηρεαζόμαστε από τη φωνή ενός μελλοντικού συντρόφο;


Οι προφορές επηρεάζουν την γνώμη μας, όπως επίσης και ο τόνος της φωνής. Συνήθως, θεωρούμε πως αυτοί που μιλούν γρήγορα είναι εκείνοι που προκαλούν το ενδιαφέρον στις γυναίκες. Οι άντρες αυτοί θεωρούνται ικανοί να επηρεάζουν το μυαλό των γυναικών μιας και δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν πολλές γνώσεις αλλά και σημαντικά πράγματα να τους πουν. Στις γυναίκες αρέσουν οι βαθιές φωνές στους άντρες. Ο τόνος της φωνής συνδέεται με τις ορμόνες, την υγεία και την έλξη.


Φήμη- Τι έχεις ακούσει για εκείνον από τις φίλες σου; 


Συνήθως μας έλκουν οι δημοφιλείς άνθρωποι . Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή μας αρέσει να πιστεύουμε πως κάνοντας παρέα με κάποιον που οι άλλοι συμπαθούν μπορεί να αναβαθμίζεται το κοινωνικό μας προφίλ. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλες τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες γοητεύονται τους πιο μοναχικούς άνδρες, εκείνους που λειτουργούν αντισυμβατικά. Μπορεί επίσης, να γοητευόμαστε από ανθρώπους που μοιάζουν να έιναι το τέλειο κοινωνικό ταίρι για εμάς αλλά στην πορεία να ανακαλύπτουμε ότι δεν ταιριάζουν με τις αξίες μας δεν μπορούν να μοιραστούν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες απόψεις με εμάς.


Χαρακτηριστικά


Εάν ρωτήσεις 5.000 ανθρώπους για το τί βρίσκουν ελκυστικό σε έναν πιθανό σύντροφο θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που έχουν παγκόσμια αποδοχή και από τα δύο φύλα επειδή είναι σημάδια καλών γονιδίων, καλής υγείας και γονιμότητας.


Κάποια από αυτά είναι ένα γυμνασμένο σώμα, ένα καθαρό δέρμα, ένα συμμετρικό πρόσωπο με ωραία χαρακτηριστικά και στοιχεία που μαρτυρούν σεξουαλικές ορμόνες. Για παράδειγμα, τα μεγάλα χείλη της Αντζελίνα Τζολί υποδεικνύουν υψηλό ποσοστό οιστρογόνου, ενώ το τετράγωνο σαγόνι του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι σημάδι πως διαθέτει αρκετή τεστοστερόνη. Οι γυναίκες ψάχνουν για άντρες με έντονες γωνίες στο προσωπό τους και έντονες μύτες, ενώ οι άντρες ψάχνουν γυναίκες με απαλό δέρμα, μικρές μύτες και έντονα ζυγωματικά.


Τα όμοια έλκονται; 


Συνήθως , τείνουμε να κάνουμε σχέση με ανθρώπους που έχουν παρόμοιο ανάστημα και παρόμοια κυβικά με εμάς. Δηλαδή, οι κοντοί άντρες καταλήγουν συχνά με κοντές γυναίκες κ.ο.κ.


Πώς η διάθεσή μας επηρεάζει τη γνωριμία 


Η διάθεσή σου επηρεάζει την εικόνα που έχεις για τους άλλους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για καινούριες ερωτικές γνωριμίες. Για παράδειγμα, όταν νιώθεις στενοχωρημένη μπλοκάρεις την αντίληψή σου και δεν μπορείς να δεις ξεκάθαρα τα καλά στοιχεία ενός άνδρα που γνωρίζεις. Επίσης, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν  νιώθουμε έλξη για εκείνους που μας βλέπουν όπως θα θέλαμε να είμαστε, που μας αφήνουν χώρο να εκφράσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Με λίγα λόγια θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που να απελευθερώνουν τα θετικά μας συναισθήματα.  


Αυτοπεποίθηση


Η σωστή στάση σώματος και ένα αυθεντικό χαμόγελο είναι κύρια στοιχεία έλξης, η αυτοπεποίθηση και οι φιλικές κινήσεις ειναι το κλειδί. Συγκεκριμένα, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες και την στάση του σώματος παρά στην εμφάνιση.


ΟΙ άνθρωποι με αυτοπεποίθηση εμπιστεύονται τον σύντροφό τους και εκφράζουν εύκολα τις επιθυμίες τους.Επίσης, οι γυναίκες με υψηλή αυτοπεποίθηση νιώθουν άνετα με το σώματος και φροντίζουν να κρύβουν οποιαδήποτε ατέλεια έχουνε. Είναι γνωστό πως η πιο όμορφη γυναίκα είναι αυτή που νιώθει όμορφη. 


 


Διαθεσιμότητα


Όλοι έχουμε μια αντίστοιχη εμπειρία. Είχες μια σχέση, έστειλες ένα μήνυμα και δεν πήρες πότε απάντηση, περιμένεις και αναρωτιέσαι: έκανα κάτι λάθος; Μήπως γνώρισε κάποια άλλη; Και τελικά όταν απαντήσει νιώθεις τόσο ανακουφισμένη που δεν τον αφήνεις να φύγει.


Αλλά η μεγάλη αλήθεια έιναι ότι όταν δεν φαινόμαστε τόσο διαθέσιμες, αυτό είναι που μας κάνει μυστήριες. Επίσης, ότι κάνεις που εκτείνει την φαντασία του άλλου, κάνει την αποπλ’ανηση να κρατήσει περισσότερο.


Εάν είσαι ενθουσιασμένη για κάποιον, η αβεβαιότητα που δείχνει στο ενδιαφέρον του για σένα μπορεί να μεγαλώσει την έλξη που νιώθεις γι αυτόν. Όταν κάποιος δίνει την εντύπωση πως δεν είναι διαθέσιμος τότε αυξάνει τη ζήτηση του.


Όλοι θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε. Κάποιος που το παίζει δύσκολος, μας ωθεί να επενδύσουμε περισσότερο, και όση περισσότερη προσπάθεια καταναλώνουμε τόσο περισσότερο θεωρούμε πως αξίζει αυτό το πρόσωπο.


Αλλά όταν κάποιος το παίζει αρκετά δύσκολος τότε μπορεί και να κινδυνεύει, αν φανείς πολύ άπιαστος τότε ρισκάρεις να κάνεις τον ενδιαφερόμενο να κάνει πίσω. Γενικά, το να επεκτείνεις την χρονική περίοδο της προσμονής μπορεί να είναι ένα πολύ δυνατό όπλο, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιείς με σύνεση.


Χιούμορ


Ο καλύτερος τρόπος για να σπάσεις τον πάγο είναι ένα καλό αστείο. Έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι άνδρες με χιούμορ είναι γοητευτικοί επειδή εκπέμπουν σημάδια εξυπνάδας και δημιουργικότητας. Ενώ οι άντρες εκτιμούν πολύ περισσότερο την αντίληψη του χιούμορ γιατί θεωρούν πως είναι σημάδι σεξουαλικής δεκτικότητας.


Τα δύο φύλα λαμβάνουν διαφορετικά την έννοια του χιούμορ. Οι γυναίκες που είναι πιο επιλεκτικές στην αναζήτηση συντρόφου, έχουν προδιάθεση στα αστεία. Ο γυναικείος εγκέφαλος επεξεργάζεται τα αστεία βαθύτερα και ενώ καλοδέχεται τα έξυπνα, απορρίπτει με ευκολία τα ρηχά.


Το χιούμορ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, έρευνες έχουν δείξει ότι η κοινή αίσθηση του χιούμορ συχνά οδηγεί σε μακροχρόνιες σχέσεις ή ακόμα και στο γάμο. 


 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X