Καρεμπέ: «Δεν αγγίζει τον Ολυμπιακό η κρίση»

Ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση λόγω της ευρωστίας του προέδρου του είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Γαλλία ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο στρατηγικός σύμβουλος της ερυθρόλευκης διοίκησης ρωτήθηκε για το κατά πόσο επηρεάζει η κρίση στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό και ποιες είναι οι συνθήκες αυτή την εποχή στην ελληνική ομάδα, τονίζοντας ότι στο σύλλογο δεν υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαρκή πρόοδό του.

Η συνέντευξη του Καρεμπέ στο RMC Sport

Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα;

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους,για τους επιχειρηματίες, για τους πολίτες και όλα όσα σχετίζονται με την οικονομία, ιδίως όσον αφορά τον αθλητισμό.  Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποκατασταθεί οικονομικά και κοινωνικά».

Ποιες είναι οι συνέπειες για ένα σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό;

«Μέχρι στιγμής ο σύλλογος δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο club για να αγοράσουμε παίκτες, αλλά προφανώς υπάρχει μια λογική να μην υπερβαίνουμε ορισμένα ποσά και να σεβόμαστε την κατάσταση της χώρας».

Κάποιοι ατζέντηδες λένε ότι οι παίκτες τους θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ εάν αλλάξει το νόμισμα. Μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό στον Ολυμπιακό;

«Μου φαίνεται αστείο, αλλά πρέπει να έχουμε το μυαλό μας και στο τι μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό στα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει, ενώ άλλωστε υπάρχει η UEFA και η FIFA που μπορούν να παρέμβουν σε τέτοιες περιπτώσεις.»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τι έχει στο μυαλό του;

«Παραμένουμε αισιόδοξοι, τίποτα δεν θα επηρεάσει την ομάδα. Αν γίνει το δημοψήφισμα θα έχουμε κάποιες συσκέψεις, αλλά ο σύλλογος στέκεται ακόμα στα πόδια του και η κρίση δεν έχει αγγίξει τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος είναι ισχυρός και όλα σε εμάς είναι ήρεμα. Έκανε και μια ομιλία πολύ αισιόδοξη, λέγοντας ότι θα είναι πάντα εκεί για το σύλλογο, θα συνεχίσει να επενδύει και κανείς δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητές του».

Πώς θα πείσετε τους παίκτες που θέλετε;

«Έχουμε την ευρωπαϊκή προβολή μέσα από τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό κάνει τους παίκτες να έχουν τη δική τους προβολή. Αυτό είναι ένα σκαλοπάτι για να εντοπιστούν από μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με πολλούς από τους παίκτες μας που προσελκύουν μεγάλα κλαμπ».

Τι λέτε στους Γάλλους ή γαλλόφωνους παίκτες της ομάδας, τον Ντοσεβί, τον Εντιγκά, τον Μασουακού;

«Είναι ένα ή δύο χρόνια στην ομάδα και πληρώνονται κανονικά. Δεν υπάρχει καμία κρίση στο σύλλογο και προφανώς είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε μαζί τους και όχι με εμένα».

Σχετικά άρθρα