Από το Νο 1 ξεκινά το «χτίσιμο»

Ορθολογικά κινήθηκε ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Φράνκ Αρνεσεν για την ενίσχυση της ομάδας, εν όψει των πρώτων πολύ σημαντικών υποχρεώσεων της ομάδας στην Ευρώπη. Η πρώτη μεταγραφή από το εξωτερικό είναι αυτή του υψηλόσωμου Δανού (που όμως αγωνίζεται στην Εθνική Σουηδίας επειδή είχε το δικαίωμα και το επέλεξε) Ρόμπιν Ολσεν. Ενός γκολκίπερ που κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του με την φανέλα της Μάλμε, τόσο στο πρωτάθλημα που αγωνίστηκε όσο και στο Τσάμπιονς Λίγκ. Αν μη τι άλλο, το σωματότυπό του σε συνδυασμό με τα αντανακλαστικά που διαθέτει και τα έχει δείξει σε επίσημους αγώνες, μαζί με την καλή επαφή που έχει με την μπάλα στα πόδια, δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ σωστή επιλογή. Ο Ρόμπιν Ολσεν θα διεκδικήσει με τον Παναγιώτη Γλύκο την θέση του βασικού τερματοφύλακα στην ενδεκάδα του Δικεφάλου του Βορρά στα επίσημα παιχνίδια, την τελική επιλογή θα κάνει κάθε φορά ο Ιγκόρ Τούντορ, όμως η παρουσία του ισχυροποιεί την ομάδα κάτω από τα γκολπόστ. Σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο 25χρονος Ολσεν, πείστηκε και ήρθε στην Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη και θα είναι με την ομάδα στην Ολλανδία, σε μία περίοδο γενικευμένης αστάθειας στο εσωτερικό της χώρας.

Πείστηκε από τον Αρνεσεν, που είχε τις απόλυτες διαβεβαιώσεις του Ιβάν Σαββίδη για τα χρήματα που θα εισπράξει ο Δανός γκολκίπερ, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε.

Ο ΠΆΟΚ έκανε μια πολύ καθοριστική κίνηση. Αποκτά έναν τερματοφύλακα που έψαχνε εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς επιτυχία. Είναι στο χέρι του να δουλέψει περισσότερο και να ενισχύσει την ομάδα.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις. Ήδη ο Αρνεσεν έχει «κλείσει» κι άλλους παίκτες. Είναι θέμα χρόνου να φανεί πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Είναι ξεκάθαρο όμως, πως από την θέση Νο 1 ξεκινά το χτίσιμο της ομάδας, που ήδη έχει αρκετούς παίκτες οι οποίοι κρίνονται όλοι απαραίτητοι την δεδομένη χρονική στιγμή. Η πρώτη μεταγραφή από το εξωτερικό είναι ο Ολσεν, η πρώτη «εσωτερική» είναι και θεωρείται ο Λούκας Πέρεθ. Εσωτερική μεταγραφή μπορεί να αποδειχθεί και ο Μάρτενς, το ερώτημα βεβαίως είναι πως θα καταφέρει ο Τούντορ να τον μεταμορφώσει για να τον κερδίσει ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα το δούμε, να απαντάτε, εντός αγωνιστικού χώρου και λογικά από τα πρώτα παιχνίδια.

Σχετικά άρθρα