Αρχική / More / Αθλητικά / Με γωνίες κι αγωνίες
Με γωνίες κι αγωνίες thumbnail

Με γωνίες κι αγωνίες

Για να εορτάσουν τη λήξη τού σχολικού έτους 2014-2015, τα 220 προνήπια και νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού προετοίμασαν -με τη βοήθεια και τη στήριξη των υπευθύνων νηπιαγωγών των τμημάτων και των υπευθύνων των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων- τη θεατρική παράσταση Με γωνίες κι αγωνίες.

Την παρουσίασαν –σε δύο παραστάσεις– στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την Πέμπτη 28 Μαΐου και την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Το ερώτημα και ο προβληματισμός: «Πώς θα μπορούσαν τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου να βιώσουν τα γεωμετρικά σχήματα και στερεά, σε συνδυασμό με την Τέχνη;», ήταν το έναυσμα για τη συγγραφή τού έργου από τη κ. Φίλια Δενδρινού, θεατρολόγο – θεατροπαιδαγωγό στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.

Σε όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους, τα γεωμετρικά σχήματα (κύκλοι, τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα), αλλά και τα γεωμετρικά στερεά (κύβοι, ορθογώνια παραλληλεπίπεδα, κώνοι, κύλινδροι, σφαίρες) συντρόφευαν τα παιδιά, στο ταξίδι τους για τη γνώση.

Τα προσέγγισαν διαθεματικά, έπαιξαν και πειραματίστηκαν με αυτά, έμαθαν τα μυστικά τους, δημιούργησαν μοναδικές εργασίες, βίωσαν με το σώμα και με τις αισθήσεις τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών των δράσεων ήταν η παρουσίαση τού θεατρικού έργου Με γωνίες κι αγωνίες – Παραμύθι σε έξι σκηνές, τής κ. Φίλιας Δενδρινού, η οποία έκανε και τη σκηνοθεσία.

Η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, καθηγήτρια μπαλέτου & κίνησης – χορογράφος, το ζωντάνεψε με τις ευρηματικές και αισθαντικές χορογραφίες της και η κ. Τατιάνα Ζωγράφου, μουσικοπαιδαγωγός – συνθέτρια, το πλαισίωσε με τις προσεγμένες μουσικές της επιλογές και τις όμορφες, πρωτότυπες συνθέσεις της.

Σε μία γειτονιά τού κόσμου, ένα πεντάχρονο κορίτσι, η Μαρία, θα αποκοιμηθεί κοιτώντας το ολόγιομο φεγγάρι.

Κι εκεί -μέσα στο όνειρό της- το παραμύθι τής Ωραίας Κοιμωμένης θα μπερδευτεί με ερεθίσματα και εντυπώσεις που η μικρούλα έχει καταγράψει, μέσα από τη σχολική πραγματικότητα.

Μια παράξενη ονειρική χώρα – η χώρα των γεωμετρικών στερεών – θα της φανερωθεί, ενώ ο ιππότης που θα έρθει και θα της λύσει τα μάγια δεν θα είναι άλλος από τον ιππότη των ανεμόμυλων Δον Κιχώτη, τον οποίο η μικρούλα Μαρία ανακάλυψε -ζωγραφισμένο από τον Πάμπλο Πικάσσο- μέσα σε ένα λεύκωμα Τέχνης.

Εμπειρίες και ερεθίσματα μπερδεύονται μέσα στο όνειρο και -δημιουργικά- μεταγράφονται σε μία εσωτερική αφήγηση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X