Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο;
Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο; thumbnail

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο;

Οι γυναίκες συχνά ζουν περισσότερο από τους άντρες. Παρόλα αυτά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι άντρες εργάζονται περισσότερο ή κάνουν άστατη ζωή.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει να κάνει με ένα γονίδιο που οι άντρες κληρονομούν από της μητέρες τους. Γενετιστές κάνουν λόγο για ελαττωματικά γονίδια που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους άντρες. Οι ίδιοι επιστήμονες μάλιστα με βάση αυτή ην έρευνα δηλώνουν πως στην πραγματικότητα οι άντρες είναι το «ασθενές» φύλο Σύμφωνα με την Eurostat στην ΕΕ οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 5,5 χρόνια περισσότερο από τους άντρες.


Οι θυγατέρες έχουν ανοσία στα γονίδια αυτά που στους άντρες μπορεί να προκαλέσουν καρδιακές νόσους, εγκεφαλικά, μυϊκά και νευρικά προβλήματα.
Βέβαια για να «απαλύνουν» τον πόνο οι επιστήμονες δηλώνουν πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που οι γυναίκες ζουν περισσότερο

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X