Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Βάφτιση: Πώς επιλέγουμε όνομα για το παιδί;
Βάφτιση: Πώς επιλέγουμε όνομα για το παιδί;  thumbnail

Βάφτιση: Πώς επιλέγουμε όνομα για το παιδί;

Το όνομα του παιδιού συχνά γίνεται πηγή μεγάλης διαμάχης ανάμεσα στις δύο οικογένειες και πηγή έντασης ανάμεσα στο ζευγάρι. Σε εκείνο το σημείο είναι που η γονική ηρεμία αρχίζει να εξατμίζεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Συνήθως, η διαμάχη είναι ανάμεσα στην παράδοση (το όνομα του παππού ή της γιαγιάς) και στην επιθυμία είτε για ένα διαφορετικό όνομα είτε για το δίλημμα ποιας γιαγιάς ή παππού το όνομα θα πάρει το παιδί. Οι διαφωνίες αυτές συχνά καλύπτουν βαθύτερα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού ή ανάμεσα στους νέους γονείς και τους γονείς τους.  • Σίγουρα, στις μέρες μας οι νέοι γονείς ψάχνουν το όνομα του παιδιού τους με διαφορετικά δεδομένα.

  • Το αν θα ακολουθήσουν την παράδοση ή όχι εξαρτάται και από τους λόγους που έχουν για κάθε απόφαση.

  • Καλό θα είναι να θυμάστε ότι το παιδί σας θα έχει να ζήσει με το όνομα που του δόθηκε και όχι εσείς ή οι παππούδες του.

  • Αν πιστεύετε ότι ένα όνομα ταιριάζει στο παιδί σας και θέλετε ταυτόχρονα να τιμήσετε ή να ευχαριστήσετε τους γονείς σας, μπορείτε να του δώσετε δύο ονόματα.


Διαβάστε περισσότερα στο www.infokids.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X