«Να μπούμε στους ομίλους του Europa»

Συνέντευξη στους απεσταλμένους στην Ολλανδία εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Γιάννης Σκόνδρας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:Για τους αγώνες του β΄ προκριματικού γύρου του Europa League:“Κανείς δεν σκέφτεται ότι είναι ματς προετοιμασίας. Είναι ματς που θα κρίνουν ένα στόχο που έχουμε βάλει και δεν είναι άλλος από το να μπούμε στους ομίλους. Κανείς δεν μπορεί να δει αυτά τα ματς διαφορετικά. Πρέπει να μπούμε στους ομίλους. Η θέση του ΠΑΟΚ είναι στους ομίλους του Europa και θα δώσουμε όλη την ενέργεια μας για να το πετύχουμε. Σε μια προετοιμασία πρέπει να γνωριστείς και με τον προπονητή και να δουλέψεις πάνω σε νέα πράγματα αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε ελάχιστο χρόνο. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ελάχιστες μέρες μέχρι τον πρώτο αγώνα αλλά με την σκληρή δουλειά που κάνουμε ήδη πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος.”
Για την περσινή αποτυχία:“Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό αν και προσπάθησα να βρω μια. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε εμάς τους ποδοσφαιριστές και είναι δικές μας κυρίως. Κάναμε αρκετά λάθη αλλά αυτή η χρονιά πρέπει να ξεχαστεί. Να ρίξω ευθύνες προσωπικά σε άτομα δε θέλω και δεν το έχω κάνει. Απλά η ευθύνη είναι των παικτών. Παίζει ρόλο και η κακή ψυχολογία. Η κακή ψυχολογία έχει πολλούς παραμέτρους. Από τα αποτελέσματα της ομάδας κυρίως. Πέρσι, αρχίσαμε καλά, κάναμε ήττες και δεν σηκώσαμε κεφάλι. Σε κάθε αγωνιστική προσπαθούσαμε να μην δεχθούμε γκολ. Χρειαζόμασταν αποτελέσματα για να έρθει η ψυχολογία αλλά δεν ήρθαν. Είναι δύσκολο να ξεχάσεις τις απανωτές ήττες και την κακή ψυχολογία”.
Για τη νέα ομάδα που «χτίζεται»:“Δεν μπορείς να τα ξεχάσεις όταν η ομάδα πήγε χάλια. Απλά είσαι αναγκασμένος να κοιτάξεις μπροστά, φυσικά έχοντας τα στο πίσω μέρος του μυαλού σου για να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη. Πρέπει όμως να αλλάξουμε σελίδα. Τα συστήματα πάνω κάτω όλοι οι παίκτες τα ξέρουν. Το θέμα είναι πόσο σκληρά δουλεύουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές πάνω σε αυτό. Μπορεί για τα καινούρια συστήματα να μην είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά σε βάθος χρόνο θα τα μάθουμε. Δεν έχουμε κατασταλάξει ακόμη σε ποιο σύστημα θα παίξουμε αλλά πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε σε ότι μας ζητήσει”.
Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:“Η Δικαιοσύνη μακάρι να παρέμβει και να πάνε όλα καλά. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μην γίνει κάτι και να συνεχίσει χρόνια όλο αυτό το φαινόμενο. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα. Αλήθεια δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει να παρέμβουν οι υπεύθυνοι,να καθαριστεί αυτό το πράγμα από το ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το πώς θα παίζουμε μπάλα. Μακάρι να μην επαναληφθούν τα περσινά γιατί άνθρωποι είμαστε και δύσκολα μπορείς να κρατήσεις τα νεύρα σου. Μακάρι να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο”.
Για το ότι αγωνίστηκε σε διάφορες θέσεις και ήταν ο πρώτος του ΠΑΟΚ σε ασίστ με 7:“Στην αρχή παίζαμε από τα πλάγια και όπως και ο Ρατς έτσι και εγώ είχαμε πολλές ασίστ. Μετά η ομάδα έπεσε, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού. Σε μια ομάδα πάντα υπάρχουν ελλείψεις, αλλά πρέπει να δουλεύεις τις αδυναμίες σου για να μην φαίνονται”.
Για τον Φρανκ Άρνεσεν:“Δεν έχουμε μιλήσει παραπάνω από τρεις φορές μαζί του εμείς οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Αυτό και τίποτε άλλο”.
Για το τι ζητάει ο Τούντορ:“Του αρέσει η δουλειά, η πειθαρχία και το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Τα άλλα θα τα μάθουμε στην πορεία”.
Για την κατάσταση στη χώρα:“Εμεις πρέπει να δίνουμε χαρά στον κόσμο σε κάθε ματς. Όχι γιατί η Ελλάδα δεν είναι καλά σε οικονομικό επίπεδο αλλά γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ”.

Σχετικά άρθρα