«Μας μένει η πικρία»…

«Μας μένει μια πικρία γιατί μπορούσαμε να νικήσουμε», δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την ήττα της Εθνικής Εφήβων από τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 του Ηρακλείου Κρήτης.

«Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής», επισήμανε ο κόουτς της ελληνικής ομάδας και εξήγησε: «Νομίζω ότι υπερέβαλαν εαυτούς. Το κακό για είναι πως φτάσαμε σε 4-5 φορές σε απόσταση επαφής και χρειαζόμασταν μια καλή επίθεση ή μια καλή άμυνα ακόμη ή δύο εύστοχες βολές. Αν αυτό γινόταν, νομίζω πως θα άλλαζε το μομέντουμ. Μας μένει μια πικρία γιατί μπορούσαμε να νικήσουμε. Για να κερδίσεις τις ΗΠΑ χρειάζεται υπέρβαση και τα παιδιά σήμερα έκαναν υπέρβαση. Οι βολές ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Οι 17 χαμένες βολές είναι πάρα πολλές σε ένα κλειστό παιχνίδι και επηρεάζουν και την ψυχολογία σου».

«Αυτό είναι που με στενοχωρεί», εξομολογήθηκε ο Παπαθεοδώρου και τόνισε: «Παρ’ όλα αυτά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια των παιδιών. Ο κόσμος αντάμειψε τα παιδιά με ένα τεράστιο χειροκρότημα στο τέλος για την προσπάθειά τους. Ο πρόεδρος (σ.σ. της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος) είπε στα παιδιά πως είναι περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν».

«Ο αθλητισμός είναι έτσι», συνέχισε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων και σχολίασε για τον αυριανό μικρό τελικό: «Δεν υπάρχει χρόνος για συναισθήματα, για χαρά ή στενοχώρια. Σε λίγες ώρες παίζουμε ένα παιχνίδι για μετάλλιο. Ελπίζουμε να μαζέψουμε  τα κομμάτια των παιδιών που είναι πικραμένα και να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Τουρκία».

Σχετικά άρθρα