Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου επιστρέφει μίζες 1,5 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο
Η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου επιστρέφει μίζες 1,5 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο thumbnail

Η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου επιστρέφει μίζες 1,5 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο

Στο ελληνικό Δημόσιο επιστρέφει περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια η Γκούντρουν Μολντενάουερ, πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζοπούλου!


Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος από το "μαύρο" χρήμα που φέρεται να μοιράστηκε για να υπογραφούν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών όταν βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Όπως αποκαλύπτει η Real Νews, η Γκουντρούν Μολντενάουερ υπέγραψε δήλωση με την οποία συναινεί ώστε ποσό 833.000 δολαρίων που βρέθηκε σε λογαριασμό της στην Ελβετία να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου.


Μάλιστα, είχε ήδη δώσει τη συγκατάθεσή της και για ακόμα 620.000 δολάρια που εντόπισαν οι Ελβετοί σε θυρίδα στην Credit Suisse της Ζυρίχης.


Τα χρήματα αυτά φέρονται να τοποθετήθηκαν εκεί μέσω του Νίκου Ζήγρα από την Γκουντρούν Μολντενάουερ και η θυρίδα αυτή ανοίχτηκε με παραγγελία των ελβετικών εισαγγελικών αρχών πριν από 1,5 χρόνο περίπου.


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο-δήλωση που υπεγράφη, παρουσία του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Γκουντρούν Μολντενάουερ δηλώνει ότι "συναινώ στη μεταφορά του ποσού των περίπου 833.037 δολαρίων ΗΠΑ ή όσων ήθελαν ευρεθούν στον υπ’ αριθ. 0835-1547141-6 τραπεζικό λογαριασμό της CS LIFE (BERMUDA LTD), του οποίου φέρομαι ως δικαιούχος, στον τραπεζικό λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Επίσης, συναινώ ανεπιφύλακτα στην επιστροφή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού βρεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα ή θυρίδα κ.λπ. όπου εγώ φέρομαι δικαιούχος προσωπικά ή πληρεξούσιος ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στον ίδιο λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου".


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, "η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, αυτοβούλως και με ανυπόκριτη προθυμία, εξουσιοδότησε κάθε αρμόδια αρχή να άρει το τραπεζικό της απόρρητο και να αποδοθεί οποιοδήποτε περιουσιακό της στοιχείο ανευρεθεί στο ελληνικό κράτος, ώστε εμπράκτως να αποκατασταθεί η ζημιά του Δημοσίου".


Ακόμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι η Γκουντρούν Μολντενάουερ έχει καταδικαστεί για τις "χρυσές" μίζες των εξοπλιστικών, με πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, σε ποινή φυλάκισης 6 ετών. Τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την ίδια υπόθεση.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε λόγω δύο εμβασμάτων της προς την εταιρεία SDG SrI του συγκατηγορουμένου της επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη, αλλά και για 500.000 ευρώ που έλαβε το 2002 από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.


Πρόκειται για χρήματα που, σύμφωνα με τον Νίκου Ζήγρα, "πήρε με εφ' άπαξ καταβολή" από τον πρώην υπουργό για να του δώσει το διαζύγιο. 
Κατά τον Νίκο Ζήγρα, "από τότε που παντρεύτηκε τον Τσοχατζόπουλο δεν είχε ποτέ δουλέψει, από όσο γνωρίζω, και ούτε είχε περιουσία στην Ελλάδα".


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X