Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Που ψήφισαν Τσίπρας,Σαμαράς,Παπανδρέου;
Που ψήφισαν Τσίπρας,Σαμαράς,Παπανδρέου; thumbnail

Που ψήφισαν Τσίπρας,Σαμαράς,Παπανδρέου;

Αλέξης Τσίπρας


Τσίπρας: Σήμερα η Δημοκρατία κερδίζει το φόβο
Στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτήριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 


«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής. Οταν η δημοκρατία νικά το φόβο είναι και λύτρωση. Ο κόσμος στέλνει σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει με αποφασιστικότητα και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

«Όχι μόνο να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να προκόψουμε μέσα σε αυτή. Είμαι πολύ αισιόδοξος». 


Αντώνης Σαμαράς


ο εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο άσκησε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.


«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε 'ναι' στην Ελλάδα, ψηφίζουμε 'ναι' στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.


 


 


 


Ανδρέας Παπανδρέου


Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος από τους αρχηγούς κομμάτων που προσήλθε στην κάλπη για το δημοψήφισμα.


«Νωρίς σήμερα, για να δώσουμε το μήνυμα από το πρωί», σχολίασε ο κ. Παπανδρέου, που προσήλθε σε εκλογικό τμήμα στη Ν. Ερυθραία για να ψηφίσει στις 7.03 το πρωί.


«Από αύριο, όλος ο ελληνισμός ενωμένος, να αφιερωθεί στο πραγματικό πρόβλημα, τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας, για ένα κράτος λειτουργικό, με διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα, ώστε ο κόπος και τα χρήματα του λαού να αξιοποιούνται με τρόπο αποτελεσματικό, δίκαιο και σωστό. Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε ότι δεν έχουμε ανάγκη δανειστές και ότι είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα που αποφασίζει για την καθημερινότητα», είπε ο κ. Παπανδρέου.


«Για τις μεγάλες αλλαγές είναι στρατηγικής σημασίας να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα του ευρώ για να μπορέσουμε να κάνουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε. «Η διαπραγμάτευση δεν είναι η ζαριά μίας κυβέρνησης που τα έχει βρει σκούρα. Είναι η καθημερινή επίπονη διαπραγμάτευση, ώστε να ακούγεται δυνατά η φωνή της Ελλάδας για τις αλλαγές που χρειάζεται τόσο η ευρωζώνη όσο και η χώρα. Μία συμφωνία, μία κυβέρνηση, μία πολιτική μπορεί να αλλάξει. Το να χάσουμε το στρατηγικό πλεονέκτημα της ισχυρής παρουσίας στην ευρωζώνη είναι πλήγμα που δεν αλλάζει εύκολα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X