Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σημάδια ότι δεν πρέπει να κάνεις σχέση μαζί του
Σημάδια ότι δεν πρέπει να κάνεις σχέση μαζί του thumbnail

Mαρίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Σημάδια ότι δεν πρέπει να κάνεις σχέση μαζί του

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Είμαι ερωτευμένη με τον πρώην της αδερφής μου. Φιλιθηκαμε κάποιο βράδυ ενώ είχε ακομα σχέση με την αδερφή μου όμως εγώ απομακρυνθεί απο κοντά του γιατι ήξερα ότι δεν ειναι σωστό και δεν το ξανά αναφέραμε αυτό που έγινε. Όμως ξαφνικά έβλεπα ότι άρχισε να χαλάει η σχέση του με την αδερφή μου αφού αυτός είχε αλλοκοτη συμπεριφορά απέναντι της μέχρι που την χώρισε Εντομεταξυ με εμένα είχε παρά πολύ καλή σχέση καταλάβαινε ο ένας τον άλλον και γενικά ταιριαζαμε πολύ Ειναι ο μόνος άνθρωπος που με έκανε να ανοιχτω και εγώ ειμουν αυτή που κατάφερε το ίδιο για εκείνον Κάποια στιγμή μιλήσαμε και μου είπε ότι με γούσταρε απο την πρώτη μέρα που με είδε και ότι φοβήθηκε να μου το δείξει γιατι έβλεπε ότι ήμουν αδιάφορη όπως και συνέβαινε γιατι είμαι αρκετά ντροπαλή. Αντίθετα η αδερφή μου αμέσως τον πλησίασε και έτσι ξεκίνησε η σχέση τους. Μετά απο αυτά που συζητήσαμε βρεθήκαμε κάναμε έρωτα και είμαι πολύ ερωτευμένη μαζι του. Όμως δεν μπορούμε να έχουμε κανονική σχέση και αυτός βγαίνει με διάφορες κοπέλες και ψάχνει να βρει κάτι σοβαρό. Με αγαπάει αλλά επειδή ξέρει ότι δεν θα μπορέσουμε ποτε να είμαστε μαζι προχωράει στην ζωή του. Εγώ όμως έχω κολλήσει εκεί γιατι ήταν και ο πρώτος μου και οι γονείς μου δεν με αφήνουν να κάνω κάποια σχέση παρόλο που είμαι ενήλικη. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω πως να προχωρήσω μπροστά. 


Απαντά  η ψυχολόγος Μαρκέλλα Καπλάνη 


 


Μαρκέλλα Καπλάνη


 


http://www.normavitae.com


 


Αγαπητή αναγνώστρια, 


Σε αυτές της περιπτώσεις καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Δηλαδή, έχεις δύο επιλογές:


1.        Να επιδιώξεις μια σχέση με τον νεαρό έχοντας το νου σου τις συνέπειες που προφανώς θα ακολουθήσουν μες την οικογένεια. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητος πως θα χάσεις την αδελφή σου μα θα πρέπει να το χειριστείς πολύ προσεκτικά και να είσαι προετοιμασμένη για πιθανές εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν.


2.        Να το πάρεις απόφαση και να προχωρήσεις. Αυτό θα γίνει με το να σκεφτείς σοβαρά αν είναι κατάλληλοςγια εσένα, και όχι με γνώμονα τους εξωτερικούς παράγοντες όπως το πρέπει ή δεν πρέπει λόγο οικογένειας, τι θα πει η κοινωνία, κτλ. Όταν θέτεις το θέμα ως: «Εγώ θέλω μα οι περιστάσεις δεν το επιτρέπουν,» τότε κατά κάποιο υποσυνείδητο τρόπο δίνεις στον εαυτό σου μια μικρή ελπίδα πως ίσως κάποια στιγμή, όσο απίθανο κι αν φαντάζει, μπορεί τα πράγματα να έρθουν έτσι ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί η ευχή σου. Εάν όμως κρίνεις την κατάσταση εκ των έσω και αποφασίσεις πως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος στην πραγματικότητα για εσένα γιατί, παραδείγματος χάριν, θα διαταράξει την οικογενειακή ηρεμία και τα δεσμά, κάτι που θα σε κάνει δυστυχισμένη, τότε θα μπορέσεις να τον ξεπεράσεις πιο εύκολα. Θα είναι επιλογή σου να μην είστε μαζί, οπότε θα νιώθεις πως εσύ έχεις τον έλεγχο της απόφασης αυτής και δε θα τρέφεις δυσαρέσκεια για την εξέλιξη της κατάστασης.


Πρόσεξε όμως το εξής – η πρόθεση με την οποία παίρνεις αποφάσεις παίζει, στην ψυχολογία σου, μεγαλύτερο ρόλο απ ότι η ίδια η απόφαση. Δηλαδή, αν θα μπεις στην διαδικασία να εξετάσεις τις προτεραιότητες σου, ανέλυσε για ποιο λόγο κάτι/κάποιος είναι πιο σημαντικό(ς). Αν βάζεις την οικογένεια σου πιο ψηλά γιατί έτσι ‘πρέπει’ ή γιατί αυτό είναι κοινωνικά αποδεκτό και όχι επειδή το νιώθεις πραγματικά, τότε η απόφαση που θα πάρεις με βάση αυτό το αλλοιωμένο δεδομένο (εφόσον δεν είναι δικό σου αλλά εκφράζει τις αξίες κάποιου άλλου) θα σε οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω προβληματισμό και δυστυχία. Εξέτασε την κατάσταση με καθαρό μυαλό και ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου. Όποια απόφαση και να πάρεις θα έχει κάποιο κόστος, μα το να επιλέξεις να μένεις στο μεταίχμιο για να αποφύγεις τις επιπτώσεις, θα σε κρατάει παγιδευμένη μια ζωή. Πάρε απόφαση και δράσε! 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X