Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit
Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit thumbnail

Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit

Θα ήθελα να κατανοήσω τι είπαν οι Ελληνες μέσω του δημοψηφίσματος, είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θα ζητήσω από τον Αλέξη Τσίπρα να μου εξηγήσει την ελληνική ψήφο, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μας είπαν να σεβόμαστε την ψήφο των Ελλήνων και το σέβομαι, αλλά η ερώτηση που τους τέθηκε δεν υπάρχει, τόνισε ο ίδιος.

Πρέπει να παρακάμψουμε τους μικρούς και μεγάλους εγωισμούς, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, επισημαίνοντας:

«Δεν είμαι τεχνοκράτης, έχω πολιτική ευθύνη»

«Στον γερμανικό Τύπο διαβάζω ότι έχω εξαφανιστεί, αλλά αυτό είναι πρώιμο συμπέρασμα», είπε ο ίδιος.

Δεν είπα τίποτα για το δημοψήφισμα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σκέφτεσαι πριν μιλάς, εγώ επέλεξα να έρθω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μιλήσω γιατί εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, «η Κομισιόν δέχτηκε κριτική από κράτη μέλη ότι ευνοεί την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Κομισιόν πρέπει να μπορεί να λέει τη γνώμη της. Δεν είμαι τεχνοκράτης, έχω πολιτική ευθύνη».

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποιοι λένε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν πρέπει να μιλά, το ίδιο ισχύει και για τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που μετέχει σε συσκέψεις, ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής.

Η ιδέα ενός προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πηγαίνει στα φόρα και μετά δεν μιλά δεν είναι σωστή. Του είμαι ευγνώμων που μιλά, συμπλήρωσε ο ίδιος.


 «Η λύση δεν θα εμφανιστεί σε μία μέρα»

Ο επικεφαλής της Κομισιόν εξέφρασε την αισιοδοξία του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ελληνες και Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Επανέλαβε την αναγκαιότητα συμβιβασμού τονίζοντας ότι το να πεταχτεί η Ελλάδα από την ΟΝΕ ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «πραγματικά ανεπιθύμητο».

Ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για πολύ μεγάλο σφάλμα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης αναφερόμενος στο ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε:

«Τώρα είναι η στιγμή να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να εξευρεθεί λύση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, «η λύση δεν θα εμφανιστεί σε μία ημέρα», ενώ παράλληλα ο κ. Γιούνκερ ζήτησε όλες οι πλευρές να σταματήσουν τα ξεσπάσματα και χαρακτήρισε απαράδεκτο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεωρείται «τρομοκράτης» από την ελληνική κυβέρνηση.


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X