Νέο πανελλήνιο από Δουβαλίδη

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η δεκαήμερη αγωνιστική περιήγηση του Κώστα Δουβαλίδη σε στάδια της Ευρώπης. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων αγωνίστηκε στο μίτινγκ “Ιστβαν Γκιουλάι”, όπου ήταν νικητής στη σειρά του και δεύτερος στο σύνολο με 13.33, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Δουβαλίδης παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον προσαγωγό, όχι μόνο μπήκε στην κούρσα, αλλά κατάφερε να αποφύγει περιττά λάθη, καθώς έφυγε πολύ καλά από τον βατήρα και ήταν εξίσου δυναμικός και τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μισό της. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα βελτίωσε το 13.34, που πέτυχε πρώτη φορά στις 20 Ιουλίου του 2013 και ισοφάρισε πριν λίγα εικοσιτετράρα, το Σάββατο στο Diamond League του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση ο Δουβαλίδης δείχνει πως διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, δεδομένο του ότι είναι σταθερός και αποτελεσματικός, ενώ δείχνει να βελτιώνεται αισθητά μέσα από τους αγώνες. Η επίδοση του Δουβαλίδη, ο οποίος ήταν νικητής πάνω στο νήμα, έχει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως έγινε με αντίθετο άνεμο 1,2 μέτρα. Στην δεύτερη – λεγόμενη – γρήγορη σειρά νικητής ήταν ο Σεργκέι Σουμπένκοφ με 13.27 και δεύτερος ο Τζέισον Ρίτσαρτσόν με 13.35.

Η θετικη επίδραση των αγώνων φαίνεται και στα αποτελέσματα του Αντώνη Μάστορα. Ο πρωταθλητής μας ναι μεν ήταν έκτος στον σημερινό αγώνα, ωστόσο με 2,30 μ. ισοφάρισε το ρεκόρ του στη θερινή σεζόν και έδειξε πως μέχρι το Πεκίνο θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Νικητής του αγώνα με 2,36 μ. ήταν ο Μουτάζ Μπαρσίμ, που στη συνέχεια απέτυχε στα 2,40 μ. και δέυτερος ο Ντόναλντ Τόμας, ο οποίος έκανε δυναμική επιστροφή με άλμα στα 2,34 μ., στην καλύτερη επίδοση που σημείωσε από το 2007 τη χρονιά που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα.

Σχετικά άρθρα