Αρχική / More / Αθλητικά / Το τελικό χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για την Ελλάδα
Το τελικό χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για την Ελλάδα thumbnail

Το τελικό χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για την Ελλάδα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα τονίζουν στην Κομισιόν αναμένοντας την πρόταση της κυβέρνησης. 

Στην περίπτωση που σταλεί το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση τότε θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup προκειμένου να την μεταβιβάσει για αξιολόγηση στους θεσμούς. 

Το Σάββατο οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα ξανασυνεδριάσουν προκειμένου να προετοιμάσουν την Σύνοδο Κορυφής των χωρών κρατών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. 

Την ίδια ημέρα το απόγευμα θα συνέλθει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έτσι ώστε να επικυρώσει τη συμφωνία. 

Εάν όλα εξελιχθούν με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τότε η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ELA κατά 100 δισ. ευρώ με στόχο να ανοίξουν οι τράπεζες. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα «γέφυρα» αυτό ενδέχεται να γίνει προκειμένου να εκταμιευτούν άμεσα 3,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των τραπεζών του εξωτερικού από τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο η συγκεκριμένη εκταμίευση θα γίνει με προαπαιτούμενα. 

Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X