Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Ας αναλάβουμε όλοι την ιστορική μας ευθύνη
Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Ας αναλάβουμε όλοι την ιστορική μας ευθύνη thumbnail

Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Ας αναλάβουμε όλοι την ιστορική μας ευθύνη


Σε μία ιστορική ομιλία ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στον απόηχο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας την αποτυχία των προγραμμάτων διάσωσης καθώς και στα κακώς κείμενα στο εσωτερικό της χώρας.


Ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα μετατράπηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών σε εργαστήριο πειραμάτων λιτότητας αλλά το πείραμα απέτυχε. "Τώρα καλούμαστε να βρούμε έναν γόνιμο & έντιμο συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγουμε μια ιστορική ρήξη που θα ανατρέψει τη παράδοση E.E", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


Αναφέρθηκε διεξοδικά στον άδικο χαρακτήρα των μνημονίων και μίλησε για την έρευνα της Crédit Suisse, σύμφωνα με την οποία το 10% των ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του εθνικού πλούτου. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, αυτό το 10% δεν πλήρωσε τα βάρη που της αναλογούσαν.


Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους πολίτες είπε πως "οι προτάσεις μας για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας & την αναδιάρθρωση του χρέους μας δεν επιβαρύνουν τον ευρωπαίο φορολογούμενο".


Ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας το λόγο του, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας πως ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και χωρίς αέναη λιτότητα.


Τόνισε πως η γενναία επιλογή του ελληνικού λαού λήφθηκε παρά τη πρωτοφανή πίεση με τις τράπεζες να είναι κλειστές τράπεζες. Σε εκείνο το σημείο μέρος του Ευρωκοινοβουλίου διαμαρτυρήθηκε, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Πάταξον μεν, άκουσον δε».
koutipandoras.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X