Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Τι μπορείς να κάνεις για καλύτερη υγεία και ευεξία ανάλογα με το ζώδιο σου
Τι μπορείς να κάνεις για καλύτερη υγεία και ευεξία ανάλογα με το ζώδιο σου thumbnail

Τι μπορείς να κάνεις για καλύτερη υγεία και ευεξία ανάλογα με το ζώδιο σου

Σύμφωνα με την Ιατρική Αστρολογία, όλα τα όργανά μας βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των άστρων, καθώς σε κάθε πλανήτη και σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα τμήμα του σώματος. Ανακάλυψε ποιο είναι το αδύνατο σημείο σου και τι μπορείς να κάνεις για καλύτερη υγεία και ευεξία.

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της Φωτιάς. Έχει μια καινοτόμα φύση, ζωντανή και δυναμική. Είναι και το πρώτο παρορμητικό ζώδιο και συμβολίζει την αρχή μιας εποχής, στην προκειμένη περίπτωση της άνοιξης. Η αναγέννηση και η δημιουργικότητα χαρακτηρίζουν όσους γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο που οδηγείται από τον Άρη, έναν πλανήτη δραστικό και κυριαρχικό.

 

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένων των ματιών και της μύτης. Ακόμα και το DNA, το μόριο που φυλά τον γενετικό κώδικα του κυττάρου, δέχεται την επιρροή αυτού του ζωδίου, το οποίο έχει για σύμβολο μια στιλιζαρισμένη κεφαλή κριαριού. Τα προβλήματα της όρασης, όπως η μυωπία και ο αστιγματισμός, των ανώτερων αναπνευστικών οδών (π.χ. ιγμορίτιδα) και η δυσκολία να αναγνωρίσει κανείς τις μυρωδιές ή, αντίθετα, η υπερευαίσθητη όσφρηση, είναι κλασικά χαρακτηριστικά, από άποψη φυσιολογίας, αυτού του ζωδίου.

 

Πρόληψη: Για τους ερεθισμούς των άνω αναπνευστικών οδών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα διάλυμα φυσιολογικού ορού, το οποίο μπορείς είτε να προμηθευτείς έτοιμο από το φαρμακείο, είτε να παρασκευάσεις στο σπίτι. Βράζεις ένα λίτρο με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Το αφήνεις να κρυώσει για 10-20 λεπτά. Κατόπιν, με ένα σταγονόμετρο στάζεις σε κάθε ρουθούνι 5-10 σταγόνες μία με δύο φορές την ημέρα. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν φυλαχτά για καλή υγεία. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τέτοιο φυλαχτό, εδώ 

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, που ταυτίζεται με τη γονιμότητα και τη θηλυκότητα. Γι’ αυτό είναι και το πρώτο ζώδιο με θηλυκή ποιότητα στον ζωδιακό. Χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα και οι εκπρόσωποί του αντιμετωπίζουν τις αλλαγές με κάποια δυσανασχέτηση.

 

Οι συχνότερες ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ταύροι συνδέονται με την αναπαραγωγική-σεξουαλική σφαίρα. Οι γυναίκες του ζωδίου πιθανόν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κύκλο των εμμήνων, κύστεις στις ωοθήκες και προβλήματα στη μήτρα. Πέρα από αυτό, ευαίσθητη για τους Ταύρους είναι και η περιοχή του λαιμού, μαζί με τους αδένες που βρίσκονται σε αυτό το σημείο του σώματος. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουν με τα ζητήματα του θυρεοειδή και τις ορμονικές ανισορροπίες. Επίσης και τα δερματολογικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής (όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, που οφείλεται σε υπερβολικές εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων) μπορεί να εμφανίζεται στους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου.

 

Πρόληψη: Τα μπιμπίκια, το υπερβολικό σμήγμα στο δέρμα και οι κύστεις στις ωοθήκες πιθανόν να οφείλονται στην υπερβολική παραγωγή ανδρογόνων ορμονών. Τα κατάλληλα αντισυλληπτικά χάπια που μπορεί να συστήσει ο γυναικολόγος, εξισορροπούν αυτή την κατάσταση. Επίσης, το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει φύλλα καστανιάς στο ξέβγαλμα των μαλλιών μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν φυλαχτά για καλή υγεία. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τέτοιο φυλαχτό, εδώ 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι, το πρώτο ζώδιο του Αέρα, κυβερνώνται από τον Ερμή. Στην αρχαιότητα ο ομώνυμος Θεός ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών και ο πλανήτης του κυβερνά τις μετακινήσεις, τις αλλαγές και την κίνηση γενικότερα. Επιπλέον, το στοιχείο του Αέρα ενισχύει τον ανάλαφρο και ανοιχτό χαρακτήρα των εκπροσώπων αυτού του ζωδίου. Καθώς οι Δίδυμοι είναι διπλό ζώδιο, έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τα διπλά αναπνευστικά όργανα, τους πνεύμονες και τους βρόγχους.

 

Ο Ερμής κυβερνά όλες τις οδούς ανταλλαγής και επικοινωνίας του ανθρώπινου σώματος. Το διάφραγμα, οι βρόγχοι, οι πνεύμονες και η τραχεία είναι τα τρωτά σημεία των Διδύμων, οι οποίοι συχνά μπορεί να υποφέρουν από αλλεργίες. Επίσης, οι αρθρώσεις και το νευρικό σύστημα είναι ευαίσθητα σημεία για τους εκπροσώπους του ζωδίου, οι οποίοι καταβάλλονται ευκολότερα από τα άλλα ζώδια από την υπερβολική σωματική προσπάθεια και το στρες. Γι’ αυτό μπορεί συχνά να αντιμετωπίζουν τενοντίτιδες, μυϊκές θλάσεις και νευρική εξάντληση.

 

Πρόληψη: Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, καλό θα σου κάνει να μάθεις να αναπνέεις με τον σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα, από τη μύτη μέχρι το κατώτερο τμήμα των πνευμόνων. Η κατάλληλη βαθιά και ήρεμη αναπνοή θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και τη νευρικότητά σου. Φρόντισε ακόμα να κινείσαι με πλήρη συναίσθηση, ώστε να μην ταλαιπωρείς τους μυς, τους τένοντες και τις αρθρώσεις σου. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν φυλαχτά για καλή υγεία. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τέτοιο φυλαχτό, εδώ 

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σελήνη, σύμβολο της μητρότητας και των φυσικών ρυθμών, κυβερνά αυτό το ζώδιο, που είναι τόσο κυκλοθυμικό και ευαίσθητο στις αλλαγές. Η Σελήνη έχει μια ιδιαίτερη επιρροή στο στομάχι, το πάγκρεας, το στήθος στη διάρκεια του θηλασμού και τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη. Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού. Αυτό το στοιχείο, συνδυασμένο με τη Σελήνη, ενισχύει τη σύνδεση που έχουν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου με το αμνιακό υγρό (όπου είναι βυθισμένο το έμβρυο) και τα γαστρικά υγρά, που είναι απαραίτητα για την πέψη.

 

Όσοι λοιπόν γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο αισθάνονται με μεγαλύτερη ένταση τις μητρικές επιρροές και έχουν λοιπόν μια κληρονομική προδιάθεση σε διάφορα προβλήματα υγείας, που προέρχονται από τους γονείς τους. Μπορεί όμως και να εμφανίζουν απότομες αλλαγές της διάθεσης. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις αλλαγές του καιρού. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρούνται από προβλήματα που συνδέονται με τη διατροφή, όπως διαβήτης και παχυσαρκία, ιδίως αν υπάρχει ανάλογο οικογενειακό ιστορικό.

 

Πρόληψη: Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, εκείνο που θα σε βοηθήσει όταν αισθάνεσαι κάπως πεσμένος είναι η επαφή με το στοιχείο σου, με άλλα λόγια ένα καλό μπάνιο. Αν μάλιστα ρίξεις στο νερό της μπανιέρας 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμότο ή γεράνι, θα ενισχύσεις αρκετά το αποτέλεσμα. Με τα ίδια αιθέρια έλαια μπορείς να κάνεις και μασάζ. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν φυλαχτά για καλή υγεία. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τέτοιο φυλαχτό, εδώ 

 

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες δείχνουν από μικροί την τυπική ενεργητικότητα αυτού του ζωδίου της Φωτιάς, μια ενέργεια δυναμική, ζωντανή, στραμμένη στην αρχηγία και στην αυτονομία. Ο κυβερνήτης τους Ήλιος κουμαντάρει επίσης την καρδιά, το όργανο που διοχετεύει σαν αντλία το αίμα στον οργανισμό μας. Επίσης, οι φλέβες και οι αρτηρίες, οι σπόνδυλοι και τα νεύρα της πλάτης βρίσκονται υπό την επιρροή αυτού του άστρου που, μαζί με τη Σελήνη, ρυθμίζει τους βιολογικούς μας ρυθμούς.

 

Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο του Λέοντα, πιθανόν να εμφανίσεις μια ευαισθησία απέναντι στα θέματα του κυκλοφορικού (βάρος στις γάμπες, κιρσοί) και τις καρδιακές ενοχλήσεις (αρρυθμίες, ταχυκαρδίες). Χρειάζεται παράλληλα προσοχή στην υπέρταση (ιδίως όταν η πίεση του αίματος ξεπερνά το 85 η ελάχιστη και το 135 η μέγιστη), στη σκολίωση και στις άλλες ενοχλήσεις της σπονδυλικής στήλης. Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα ακόμα «θεματάκι» που μπορεί περιστασιακά να σε απασχολεί.

 

Πρόληψη: Η κίνηση είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνεις το ενδεχόμενο των προβλημάτων με το κυκλοφορικό σου όσο και τις ενοχλήσεις στην πλάτη. Αν δεν τα πας καλά με τη γυμναστική, ξεκίνα με κάτι εύκολο, όπως ένας περίπατος τη μέρα. Σταδιακά θα μπορείς να εντείνεις την άσκησή σου. Προτού να ασχοληθείς με κάποιο απαιτητικό σπορ, κάνε καλού κακού ένα τσεκ-απ. Επίσης θα σε ωφελήσουν οι ειδικές ελαστικές κάλτσες, που βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος στις γάμπες. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν φυλαχτά για καλή υγεία. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τέτοιο φυλαχτό, εδώ 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι, όπως και οι Δίδυμοι, βρίσκονται υπό την επιρροή του Ερμή. Αλλά καθώς η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης, η επικοινωνιακή επίδραση του κυβερνήτη της εκφράζεται περισσότερο μέσα από τις εσωτερικές «ανταλλαγές» των οργάνων της κοιλιάς, δηλαδή τη λειτουργία των εντέρων, του παγκρέατος, του συκωτιού. Αυτά τα όργανα βοηθούν τον οργανισμό να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλει τα βλαβερά, με ισορροπία, ακρίβεια και σταθερότητα. Ακριβώς δηλαδή τα χαρακτηριστικά όσων γεννήθηκαν στο ζώδιο της Παρθένου.

 

Αντίστοιχα, το κάπως… τεμπέλικο έντερο και ορισμένες ενοχλήσεις στο συκώτι είναι τα συχνότερα προβλήματα υγείας των Παρθένων. Επίσης και η ευκολία να κολλάνε μεταδοτικές μολύνσεις, που συχνά προέρχονται από τις τροφές. Γενικά αυτό το ζώδιο υποφέρει από οτιδήποτε συνδέεται με τη μη ισορροπημένη διατροφή ή την ανεπαρκή αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.

 

Πρόληψη: Η δυσκοιλιότητα είναι μια ενοχλητική κατάσταση. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, φρόντισε να παίρνεις αρκετές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Τρώγε τουλάχιστον ένα κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα, κατά προτίμηση με το πρωινό σου. Οι γαλακτοβάκιλλοι που περιέχονται σε αυτό το φυσικό και υγιεινό επιδόρπιο, κινητοποιούν ακόμα και το πιο τεμπέλικο έντερο. Σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν φυλαχτά για καλή υγεία. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τέτοιο φυλαχτό, εδώ 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://www.myastro.gr/zodia/astrologia-zodia/zodia-ygeia.html


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X