Tάρτα με ροδάκινα και αμυγδαλόπαστα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>4 ροδάκινα ή άλλα φρούτα</li>
<li>1 φύλλο σφολιάτα</li>
<li>100 γρ. (1/2 κούπα) αμύγδαλα τριμμένα ωμά</li>
<li>30 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li>2 βανίλιες</li>
<li>4 κ.σ. καστανή ζάχαρη</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Κόβουμε τα ροδάκινα στα 2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες.</li>
<li>Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε τις άκρες του. Το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.</li>
<li>Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε περιμετρικά τα κομμάτια της ζύμης. Προσέχουμε να μην φτάσουμε μέχρι κάτω. Ουσιαστικά σχηματίζουμε ένα παράθυρο γύρω γύρω. Το κομμάτι που θα έχει γέμιση απο πάνω δεν θα φουσκώσει και έτσι θα πάρει ένα ωραίο σχήμα η τάρτα μας. </li>
<li>Ανακατεύουμε στο μούλτι το τριμμένο αμύγδαλο, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη  και τη βανίλια και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα κομμάτια της σφολιάτας αφήνοντας γύρω γύρω ένα δυο εκατοστά, εκεί που χαράξαμε δηλαδή τις σφολιάτες μας χωρίς γέμιση. Πάνω από αυτή απλώνουμε τα ροδάκινα και πάνω τους σκορπίζουμε την καστανή ζάχαρη.</li>
<li>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω σε λαδόκολλα για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.</li>
<li>Σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγί ή σκέτο…</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα