Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σεξ: Τι συμβαίνει με τα 7 πρώτα εκατοστά του πέους
Σεξ: Τι συμβαίνει με τα 7 πρώτα εκατοστά του πέους thumbnail

Σεξ: Τι συμβαίνει με τα 7 πρώτα εκατοστά του πέους

Όλοι μας ακούμε ή διαβάζουμε ανά διαστήματα πληροφορίες σχετικές με τοσεξ που μας προβληματίζουν και αναρωτιόμαστε τελικά τι είναι αλήθεια και τι όχι. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και προκατάληψη για τη σεξουαλικότητα! 

Αναφέρουμε τους πιο συχνούς μύθους γύρω από το σεξ:

Ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος για το σεξ

Ο άνδρας έχει συνέχεια σεξουαλική επιθυμία και μπορεί να αποκτά γρήγορα στύση απλά βλέποντας μια όμορφη γυναίκα. Η αλήθεια είναι ότι ο άνδρας χρειάζεται χρόνο για να ερεθιστεί και να έχει στύση και αυτό μπορεί να παρεμποδιστεί σε διάφορες περιπτώσεις (π.χ. σωματική κόπωση, άσχημη διάθεση, στρες κ.ά.).

Το μέγεθος του πέους είναι προϋπόθεση και καθορίζει τη σεξουαλική απόλαυση της γυναίκας

Η αλήθεια είναι ότι από ανατομικής πλευράς ο γυναικείος κόλπος είναι έτσι δομημένος ώστε τα πρώτα 7 – 8 εκατοστά του πέους μπορούν να προκαλέσουν οργασμό. Άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά για την ευχαρίστηση και την οργασμική κορύφωση, όπως τα προκαταρκτικά, η εφευρετικότητα, η φαντασία και η συναισθηματική επικοινωνία των ερωτικών συντρόφων.

Οι ερωτικές γυναίκες έχουν κολπικό οργασμό

Ο κολπικός οργασμός είναι σημάδι της θηλυκότητας και της σεξουαλικής ωρίμανσης της γυναίκας. Αναρίθμητες ανακρίβειες έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το ζήτημα αυτό του γυναικείου οργασμού. Ποιος είναι καλύτερος; Ο κολπικός ή ο κλειτοριδικός. Η αλήθεια είναι ότι το «κέντρο» του οργασμού της γυναίκας είναι η κλειτορίδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών είναι κλειτοριδικές, ενώ η ευχαρίστηση και η οργασμική κορύφωση δεν περιορίζονται στην περιοχή του κόλπου.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που προσφέρουν στον άνδρα και τηγυναίκα αυξημένη ερωτική επιθυμία και θα εκτινάξουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις

Τα οστρακοειδή, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, η σοκολάτα είναι αφροδισιακές τροφές. Η αλήθεια είναι ότι οι τροφές αυτές καθ' αυτές δεν προκαλούν ερωτική επιθυμία. Όμως, μια ισορροπημένη διατροφή (χαμηλά λιπαρά, φρούτα, λαχανικά) συμβάλλει στη γενικότερη σωματική υγεία που είναι απαραίτητη για να υπάρχει σεξουαλική υγεία.

Ένας άνδρας πρέπει να έχει κάνει σεξ με πολλές γυναίκες στη ζωή του για να είναι «ολοκληρωμένος»

Σε πολλές ανδρικές συζητήσεις και παρέες υπάρχει μια υπερβολή και ψέμα σχετικά με το ζήτημα αυτό καθώς ο καθένας καυχιέται για τις εμπειρίες του και τον ανδρισμό του. Η ολοκλήρωση του άνδρα έρχεται όταν νιώσει ότι μπορεί να έχει μια σταθερή σύντροφο με την οποία μπορεί να μοιραστεί τη συντροφικότητα, τη σεξουαλικότητα και τη συναισθηματική επικοινωνία.

Ένα ζευγάρι πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό σεξουαλικών επαφών μέσα στην εβδομάδα ή το μήνα για να είναι φυσιολογικό

Υπάρχουν πολλές ανακρίβειες τις οποίες ακούει σε παρέες ή διαβάζει κανείς σε έντυπα και στο διαδίκτυο. Δύο ή τρεις ή τέσσερεις φορές μέσα στην εβδομάδα; Η αλήθεια είναι ότι ο «ιδανικός» αριθμός καθορίζεται από το ίδιο το ζευγάρι, από το πόσο και οι δύο σύντροφοι μένουν ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. 

Όταν ένα ζευγάρι αποκτάει παιδί τότε η σεξουαλική του ζωή «καταστρέφεται»

Ένα παιδί επηρεάζει τη ζωή των γονιών, καθώς οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις αλλάζουν και οι ανάγκες του μπαίνουν σε προτεραιότητα. Αυτό όμως δεν πρέπει να κάνει το ζευγάρι να είναι μόνο γονείς και όχι εραστές. Άλλωστε η έλευση ενός παιδιού ενισχύει τη συναισθηματική εγγύτητα, την επικοινωνία, το δέσιμο, στοιχεία που πλουτίζουν και ενισχύουν τη σεξουαλικότητα του ζευγαριού.

Ο άνδρας που περνάει τα 40, τα 50, ξεκινάει να «μετρά αντίστροφα» το σεξ

Η αλήθεια είναι ότι παρά τις βιολογικές αλλαγές που συνεπάγεται η είσοδος στη μέση ηλικία, η σεξουαλική ορμή συνεχίζει να υπάρχει. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι ένας άνδρας σε αυτήν την ηλικία έχει κατακτήσει την εμπειρία και την ωριμότητα να απολαμβάνει πιο πολύ τη σεξουαλική επαφή καθώς και να ικανοποιεί περισσότερο τη γυναίκα που έχει δίπλα του. 

Η γυναίκα στη μέση ηλικία χάνει τη θηλυκότητά της και το σεξ παύει να είναι προτεραιότητα ή απόλαυση


Πολλά έχουν γραφτεί για τη γυναίκα μετά τα 40, τα 50 όπου η είσοδος στην εμμηνόπαυση ισοδυναμεί με την έναρξη της «σεξουαλικής σιγής». Όμως στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει είναι η ώριμη γυναίκα διατηρεί σεξουαλικότητά της, γνωρίζει καλύτερα το σώμα της και τις ερωτογενείς της ζώνες και μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση και απολαυστικούς οργασμούς.

Οι άνδρες και οι γυναίκες στην τρίτη ηλικία δεν μπορούν να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι ένα ορμέμφυτο, όπως το ένστικτο της ζωής και η ανάγκη για φαγητό που δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Ακόμη και οι ηλικιωμένοι, όταν δεν έχουν σωματικές και ψυχικές νόσους που «καταστρέφουν» το σεξ (π.χ. διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, κατάθλιψη κ.ά.), μπορούν να διατηρήσουν ενεργή τη σεξουαλική τους ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα.


Πηγή in.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X