Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Διαφορετικό κέικ με ανανά και τζίντζερ!
Διαφορετικό κέικ με ανανά και τζίντζερ! thumbnail

Διαφορετικό κέικ με ανανά και τζίντζερ!


Συστατικά




  • 200 γρ. βούτυρο

  • 280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 3 αυγά

  • 300 γρ. αλεύρι

  • 1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ

  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. σόδα

  • 60 γρ. αμύγδαλα

  • 250 γρ. ξινόγαλο

  • 450 γρ. ανανά σε φέτες


Για το σιρόπι



  • 210 γρ. ζουμί από τον ανανά

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ


 


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 αέρα.


Για το σιρόπι



  • Βάζουμε τα 210 γρ. από το χυμό του ανανά από την κονσέρβα , τη ζάχαρη και το τζίνταερ σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι μας (περίπου 7-8 λεπτά).

  • Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. για κέικ βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε από πάνω μία λαδόκολλα πιέζοντας καλά για να κολλήσει πάνω στο ταψάκι.

  • Απλώνουμε στη βάση από το ταψάκι τον ανανά και ρίχνουμε το μισό σιρόπι από πάνω και το άλλο μισό το αφήνουμε στην άκρη.


Για το κέικ



  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας . Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και προσθέτουμε το επόμενο μόλις απορροφηθεί το προηγούμενο. Εκτός μίξερ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Αδειάζουμε όλο το μείγμα του κέικ πάνω από τον ανανά και πιέζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.

  • Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά με το αλουμινόχαρτο.

  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά .

  • Αναποδογυρίζουμε προσεχτικά το κέικ μετά από 10 λεπτά και σερβίρουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και παγωτό βανίλια.


 


http://akispetretzikis.com/


 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X