Μια εύκολη γαλατόπιτα!

<p><strong>Γαλατόπιτα</strong></p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li><span class="ingredient-btns"> </span><span class="text">2 λίτρα γάλα</span></li>
<li><span class="ingredient-btns"> </span><span class="text">1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span class="ingredient-btns"> </span><span class="text">2 1/2 φλιτζ. και 3 κ.σ. για γαρνίρισμα ζάχαρη</span></li>
<li> 2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη</li>
<li><span class="ingredient-btns"> </span><span class="text">4 αυγά</span></li>
<li> 2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"> </span><span class="text">1/2 κ.γλ. κανέλα</span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="info-title"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div>
<p>1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.</p>
<p>2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.</p>
<p>3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.</p>
<p>4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.</p>
<p> </p>
<p>Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά</p>
<p>Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
– See more at: http://www.mamapeinao.gr/galatopita#sthash.rPPPXEqU.dpuf</div>

Σχετικά άρθρα