Ατομικές τάρτες με αυγό και μπέικον!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 φύλλο σφολιάτας</li>
<li>200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο</li>
<li>150 γρ. φέτα σπασμένη</li>
<li>6 αυγά</li>
<li>4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li>5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p>Ότι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!</p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.</li>
<li>Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.</li>
<li>Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 τετράγωνα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα πλαίσιο γύρω γύρω από κάθε σφολιάτα σαν κορνίζα, περίπου 1 εκ. από την άκρη της κάθε σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις για να μη φουσκώσουν.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε τις σφολιάτες.</li>
<li>Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας και σπάμε πάνω από κάθε γέμιση από ένα αυγό.</li>
<li>Πάνω από κάθε αυγό ρίχνουμε από 1 κ.σ. παρμεζάνα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς.</li>
<li>Ψήνουμε για 20 λεπτά. </li>
<li>Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ρόκα.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα