Λίγες θερμίδες: Ομελέτα με ασπράδια και μυρωδικά

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>1 κ. γλυκού ελαιόλαδο</li>
<li>4 ασπράδια από μεγάλα αυγά</li>
<li>μια πρέζα αλάτι</li>
<li>ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, άνιθος, κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο)</li>
<li>λίγο μαγειρεμένο σπανάκι</li>
<li>λίγο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ρικότα ή γραβιέρα)</li>
</ul>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<ul>
<li><span class="step">1</span>
<p>Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ σιγανή φωτιά.</p>
</li>
<li><span class="step">2</span>
<p>Χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι για αρκετή ώρα ώστε να γίνει αφράτη όταν ψηθεί.</p>
</li>
<li><span class="step">3</span>
<p>Βάλε το χέρι σου πάνω από το τηγάνι και εάν νιώσεις θερμότητα τότε το τηγάνι σου είναι έτοιμο.</p>
</li>
<li><span class="step">4</span>
<p>Με γρήγορες κινήσεις ρίξε τα ασπράδια και κούνα το τηγάνι σου μπρος πίσω πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για λιγότερο από ένα λεπτό.</p>
</li>
<li><span class="step">5</span>
<p>Συνέχισε το ψήσιμο αφού βεβαιωθείς ότι τα ασπράδια έχουν απλωθεί σε όλο το τηγάνι.</p>
</li>
<li><span class="step">6</span>
<p>Ρίξε πάνω από την ομελέτα τα μυρωδικά σου, το σπανάκι και το τυρί.</p>
</li>
<li><span class="step">7</span>
<p>Με τη σπάτουλα ξεκόλλησε ελαφρά τη μία πλευρά της ομελέτας από το τηγάνι.</p>
</li>
<li><span class="step">8</span>
<p>Βάλε τη σπάτουλα κάτω από τη μισή ομελέτα και προσεκτικά δίπλωσέ την ώστε να σχηματίσεις ένα μισοφέγγαρο.</p>
</li>
<li><span class="step">9</span>
<p>Πίεσε ελαφρά την ομελέτα για να κλείσει.</p>
</li>
<li><span class="step">10</span>
<p>Προσεκτικά πάρε το τηγάνι από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις γείρε το τηγάνι σε ένα πιάτο ώστε να “γλιστρήσει” η ομελέτα.</p>
</li>
<li><span class="step">11</span>
<p>Πασπάλισε με λίγα ακόμη μυρωδικά εάν θέλεις.</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα