Η αγωνία για την «πράσινη» οπισθοφυλακή

Το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Μπριζ κατέδειξε στον απόλυτο βαθμό αυτό που λέγαμε τις προάλλες για τα πρώτα φιλικά της σεζόν, τα οποία γίνονται για τους προπονητές και τους παίκτες και όχι για τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους.

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 2-1 από τους Βέλγους αλλά ελάχιστη σημασία έχει το αποτέλεσμα στην παρούσα φάση. Κι όμως γράφτηκαν αρκετά το τελευταίο διήμερο για… καμπάνακια όσον αφορά την προβληματική αμυντική λειτουργία, τα τρεξίματα της ομάδας και ένα σωρό ακόμη αδυναμίες. Αν θέλεις να βρεις αρνητικά, δεν είναι δύσκολο να το κάνεις τέτοια εποχή…

Επί του παρόντος πάντως, ο Αναστασίου είναι πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών του αλλά και από τη διάθεση που δείχνουν άπαντες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Επίσης είναι πανευτυχής που έχει πλήρες ρόστερ στις αρχές Ιουλίου (εκκρεμεί η μεταγραφή ενός επιθετικού). Ούτε και ανησυχεί για τη φυσική κατάσταση της ομάδας του, αφού γνωρίζει ότι σε αυτόν τον τομέα γίνεται εξαιρετική δουλειά την τελευταία τριετία.

Εκείνο το οποίο «καίει» τον προπονητή του Παναθηναϊκού περισσότερο από κάθε άλλο, είναι το «δέσιμο» της αμυντικής γραμμής, η γρήγορη ενσωμάτωση του πολύτιμου Σάντσεθ, ο οποίος καλείται να ηγηθεί της οπισθοφυλακής, και η αρμονική συνύπαρξη με τον έτερο κεντρικό αμυντικό Ταυλαρίδη, που πιθανότατα θα είναι βασικός στα πρώτα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο νεοαποκτηθείς Θελάντερ χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Νέο πρόσωπο είναι και ο Βέμερ στα μετόπισθεν που κι αυτός θέλει τον χρόνο του, ενώ επί του παρόντος στο 50-50 φαίνεται πως είναι η μάχη και για το αριστερό άκρο.

Ακόμη περισσότερο όμως ο Αναστασίου προβληματίζεται για το γεγονός ότι δεν θα έχει 100% έτοιμο τον Εσιέν για την πρεμιέρα (στόχος είναι να συμπεριληφθεί στην αποστολή και να μπορεί να προσφέρει έστω και για λίγα λεπτά). Αρα αναζητεί τον βασικό αμυντικό μέσο της ομάδας σε κάποιον εκ των Λαγού, Κουτρουμπή, Ζέκα ή Πράνιτς.

Υπάρχει όμως και το ζήτημα που προέκυψε με τον Στιλ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από οσφυαλγία. Μολονότι, δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό, θα πρέπει τις προσεχείς ημέρες να παραμείνει μάχιμος, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (8/7), ώστε να θέσει υποψηφιότητα για βασικός στα προκριματικά. Ειδάλλως η σεζόν θα αρχίσει με μια πολύ σημαντική απώλεια για τους Πράσινους.

Προφανώς και δεν τίθεται θέμα ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ανώτερος στον αμυντικό τομέα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι προσθήκες που έχουν γίνει δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι άλλο. Είναι μονόδρομος. Ωστόσο το ζητούμενο και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο γρήγορα μπορεί να «δέσει» η νέα αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού κι αν θα είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας (εφόσον βεβαίως ξεπεραστούν και τα προβλήματα τραυματισμών) στα τέλη του μήνα, στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν…

Σχετικά άρθρα