Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέες συγκεντρώσεις, σήμερα και αύριο, στο Σύνταγμα
Νέες συγκεντρώσεις, σήμερα και αύριο, στο Σύνταγμα thumbnail

Νέες συγκεντρώσεις, σήμερα και αύριο, στο Σύνταγμα
«Η πατρίδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η παραμονή της στην Ευρώπη κρίνεται τελεσίδικα την Κυριακή», αναφέρει η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» στο κάλεσμά της για την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα (19:30).


Απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα, οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι «οι στιγμές είναι κρισιμότατες και οι ευθύνες όλων μας απέναντι στην Ιστορία τεράστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να χαθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση από το τέλος της χαμένης δεκαετίας των πολέμων. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιστρέψουμε στο παρελθόν που θέλουν κάποιοι με δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν»

Και απαιτούν «να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί. Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά».

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος, μία μέρα μετά

Με βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία» οι υποστηρικτές του «όχι» έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη πλατεία συντάγματος το απόγευμα (19:30) της Παρασκευής.


Το κάλεσμα αναφέρει: «Την Κυριακή νικήσαμε και μαζί με μας νίκησαν οι λαοί όλης της Ευρώπης. Νικήσαμε εμείς που μέσα σε πέντε χρόνια χάσαμε τις δουλειές μας, κλείσαμε τα μαγαζιά μας, είδαμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας να φεύγουν μετανάστες. Νικήσαμε εμείς που δεν τρομοκρατηθήκαμε από τις κλειστές τράπεζες. Νικήσαμε κι εμείς οι νέοι και οι νέες που παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας για ένα φωτεινό αύριο. Νικήσαμε εμείς που έχουμε τη Δημοκρατία σαν κόρη οφθαλμού και δεν επιτρέψαμε να γίνει στον τόπο μας πραξικόπημα από την τηλεόραση».

«Πάρτε το χαμπάρι δανειστές και ντόπιοι εκβιαστές: εμείς και με το φόβο κλείσαμε τους λογαριασμούς μας και με τη λιτότητα. Με το περήφανο ΟΧΙ προχωράμε μπροστά φτιάχνουμε την καινούρια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και με τους άλλους λαούς την Ευρώπη της δημοκρατίας. Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα επιστρέφονται», καταλήγουν.
efsyn.gr


 
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X