Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Πειραματικό φάρμακο αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης στον καρκίνο
Πειραματικό φάρμακο αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης στον καρκίνο thumbnail

Πειραματικό φάρμακο αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης στον καρκίνο

Πειραματικό φάρμακο της Eli Lilly & Co για τον καρκίνο του πνεύμονα (necitumumab) βελτίωσε τη συνολική επιβίωση κατά -μέσο όρο- 1,6 μήνες, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων θρόμβων στο αίμα.


Όπως μεταδίδει το Reuters, τα ανωτέρω προκύπτουν από στοιχεία προκαταρκτικής εξέτασης του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων. Σήμερα (9η Ιουλίου) σε συνάντηση εξωτερικών εμπειρογνωμόνων θα συζητηθούν οι προοπτικές του φαρμάκου και εάν θα εισηγηθεί η επιτροπή στο κατά πόσο θα πρέπει να εγκριθεί ή όχι.


Το necitumumab αποτελεί ένα δεύτερης γενεάς μονοκλωνικό αντίσωμα για ασθενείς με σταδίου IV πλακώδους μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα.
Σε 1.093 ασθενών ασθενείς κλινικών δοκιμών που έλαβαν necitumumab μαζί με γεμσιταμπίνη, φάρμακα χημειοθεραπείας και σισπλατίνη, το προσδόκιμο επιβίωσης αυξήθηκαν κατά μέσο όρο στους 11,5 μήνες σε σύγκριση με 9,9 μήνες για τους ασθενείς που έλαβαν γεμσιταμπίνη και σισπλατίνη μόνη της.
Ωστόσο, 48% των ασθενών παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες σε σύγκριση με το 38% των ασθενών στην ομάδα ελέγχου.
Οι αναλυτές κατά μέσο όρο, αναμένουν το φάρμακο, εάν εγκριθεί, να δημιουργήσει ετήσιες πωλήσεις 582 εκατ. δολ. από το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X