Μοναδική συνταγή για….βίδες με γαρίδες!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες</li>
<li>500 γρ. βίδες </li>
<li>1 συσκευασία  σάλτσα ντομάτας έτοιμη</li>
<li>φρέσκο βασιλικό </li>
<li>4-5 σκ. σκόρδο </li>
<li>αλάτι </li>
<li>πιπέρι </li>
<li>λίγο ούζο </li>
<li>ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε  σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρώμα.</li>
<li>Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για αλλα 2 λεπτά.</li>
<li>Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το ανάβουμε με ένα σπίρτο αν αισθανόμαστε άνετα με κάτι τέτοιο και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ή αλλιώς το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.</li>
<li>Παράλληλα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή παρά 2 λεπτά. </li>
<li>Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη κρατώντας και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να βοηθήσουμε τη σάλτσα μας.</li>
<li>Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά. </li>
<li>Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.</li>
<li>Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα