Γεμιστό ζουμερό ρολό κιμά με πατάτες βουτύρου και μυρωδικά

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<ul class="ingredients">
<li>1-1/2 κιλό κιμάς ανάμεικτος χοιρινό και μοσχάρι</li>
<li>1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι</li>
<li>1 σκ. σκόρδο</li>
<li>1 τριμμένο καρότο</li>
<li>2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός</li>
<li>1 κ.γ. ρίγανη</li>
<li>1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι</li>
<li>1 μεγάλο αβγό</li>
<li>1 φλ. τριμμένη φρυγανιά</li>
<li>1/2 φλ. γάλα</li>
<li>4-5 κ.σ. γλάσο ντομάτας</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p>Για τη γέμιση</p>
<ul class="ingredients">
<li>4 φέτες ζαμπόν</li>
<li>4 φέτες κασέρι</li>
<li>4 βρασμένα αβγά</li>
<li>2 βρασμένα καρότα</li>
</ul>
<p class="subtitle">Για το γλάσο ντομάτας</p>
<ul class="ingredients">
<li>1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γρ.</li>
<li>4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού</li>
</ul>
<p class="subtitle">Για τις πατάτες βουτύρου</p>
<ul class="ingredients">
<li>500 γρ. baby πατάτες</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>λιγο ψιλοκομμένο μαϊντανό</li>
<li>1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div class="clear"> 
<div class="time">Εκτέλεση</div>
<div class="time"> </div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><strong>Για το γεμιστό ρολό</strong><br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, χοιρινό και μοσχάρι , το γλάσο ντομάτας το μαϊντανό, τη ρίγανη,το μπαχάρι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλάτι και τρίβουμε πιπέρι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα. Ζυμώνουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά μέχρι που να μην κολλάει ο κιμάς στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα 25×20 εκ. περίπου. Απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν ή προσούτο καθώς και τις φέτες τυριού αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω..βάζουμε και το βραστό αυγό. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό.<br />Το τοποθετούμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ με τη λαδόκολλα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄. Αφήνουμε να κρυώσει για 15΄-20΄ και το βγάζουμε από τη φόρμα. Ότι ζουμάκι έχει βγάλει το ρολό το ρίχνουμε στις πατάτες βουτύρου.<br /><strong>Για το γλάσο</strong><br />Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε για 1΄ να γίνουν πολτός. Τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ μέχρι να πυκνώσει το μείγμα. Προς το τέλος το αλατίζουμε ελαφρά. Προεραιτικα ρίχνουμε λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.<br /><strong>Για τις πατάτες</strong><br />Τρίβουμε πλένουμε και βράζουμε τις baby πατάτες για 20' να μαλακώσουν. Τις σπάμε ελαφρά. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10'. Προσθέτουμε και ότι υγρά έχουν μείνει στη φόρμα με το ρολό. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και πάπρικα κι αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες σε πιατέλα με το ρολό.<br /><strong>Συμβουλή</strong>: Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα τρυπάμε στο κέντρο το ρολό και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε είναι ψημένο.</div>
</div>
<div class="textlinksContainer"> </div>

Σχετικά άρθρα