Ισοπαλία (0-0) η Εθνική U19 με Αυστρία και… περιμένει

Κοντά στην πρόκριση στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 βρίσκεται η Εθνική Νέων, ύστερα από την «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Αυστρία στο κατάμεστο AEL FC Arena. Πλέον, η Εθνική χρειάζεται έναν βαθμό στο τελευταίο της ματς στον 1ο όμιλο με αντίπαλο τη Γαλλία (12/7) για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για άλλον έναν αγώνα είχε εξαιρετική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο, με σωστή τακτική και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και δικαίως γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες φίλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.
Οι φιλοξενούμενοι, που ήθελαν μόνο τη νίκη για να έχουν σημαντικές ελπίδες πρόκρισης, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και είχαν δοκάρι στο 13΄ με τον Κβάσινα και μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Χόρβατ στο 19΄. Η απάντηση στις ευκαιρίες από την ελληνική ομάδα ήρθε στο 21΄, όταν ο Κυνηγόπουλος δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Σλάγκερ. Από αυτό το σημείο η Εθνική ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης και θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα, όμως ο Σλάγκερ στο 41΄ δεν επέτρεψε στον Στάικο να σκοράρει.
Στο δεύτερο 45άλεπτο η Εθνική διατήρησε με έξυπνο τρόπο τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς, παράλληλα, να αφήνει κενούς διαδρόμους προς την εστία του Κότσαρη. Είχε, μάλιστα, σπουδαία ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στο 81΄, όταν ο εξαιρετικός Σλάγκερ σταμάτησε τον Βέργο.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καραχάλιο, Τσιμίκα.
Στο άλλο ματς του ομίλου της Εθνικής, η Γαλλία επικράτησε 3-1 της Ουκρανίας και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Κότσαρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης (60′ Σάλιακας), Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κυνηγόπουλος (84′ Ορφανίδης), Μαυρίας (60′ Πόζογλου), Βέργος.
Αυστρία: Α. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντομέι, Χάας, Τουρς, Χόρβατ, Ξ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46′ Πελεγκρίνι), Ρίπιτς (80′ Γκρμπιτς).
Η βαθμολογία:
1. Γαλλία 6β.2. Ελλάδα 4β.3. Αυστρία 1β.4. Ουκρανία 0β. 

Σχετικά άρθρα