Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου
Σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου  thumbnail

Μαργαρίταμ, αναγνώστρια του boro.gr

Σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Εχω χωρισει εδω και δυο βδομαδες με το αγορι μου με το οποίο ημασταν μαζι 5 μήνες και αλλον ενα μιση χρόνο ημασταν δεν ημασταν. Απλα λεγαμε οτι ημασταν φίλοι αλλα κανεις δε μας πίστευε ουτε καν εμείς…Καταληξαμε  όμως μαζι αλλα και παλι χωρια Επειδη δεν μου ειχε εμπιστοσύνη και αλλα εβλεπε και αλλα καταλαβαινε.Τωρα όμως μετά απο δυο βδομαδες εμαθα απο μια γνωστή μου οτι μιλησανε με αυτόν επειδή αυτη ηθελε μια χάρη και στην τελική κατέληξαν να συμφωνήσουν να πανε για καφε οι δυο τους και μια αλλη γνωστή μου..αυτές οι δυο ήταν οι κολλητες μου αλλα ξεκοψαμε για διάφορα θέματα…εσεις τι γνωμη εχετε για ολα αυτά;


Απαντά  η ψυχολόγος Μαρκέλλα Καπλάνη 


 


Μαρκέλλα Καπλάνη


http://www.normavitae.comΑγαπητή Αναγνώστρια,

Με βάση αυτά που γράφεις, διακρίνω πως ακόμα τρέφεις συναισθήματα για τον εν λόγο άνδρα. Προτιμότερο για ένα ψυχολόγο είναι να μην εκφράζει την προσωπική του γνώμη, γιατί αυτό διακυβεύει την ικανότητα του θεραπευόμενου να διαμορφώσει την δική του πορεία, που είναι ο απώτερος σκοπός. Εννοώ, σε αυτό το πλαίσιο, δεν λειτουργείς σαν θεραπευόμενη, εγώ σαν ειδικός δεν θέλω να καθοδηγήσω την γνώμη σου. Αυτό που θα σου πω για να σε βοηθήσω είναι το εξής: Μία σχέση η οποία κρατήθηκε σταθερή για πέντε μήνες και μετά συνεχίστηκε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αστάθεια, δείχνει ότι δεν είχε τις σωστές προϋποθέσεις για να ανθίσει (τουλάχιστον όχι εκείνη την χρονική στιγμή). Εάν ο χωρισμός σας ήταν οριστικός, και εφόσον με τις κοπέλες που αναφέρεις δεν συνεχίζεις να έχεις επαφή, ακόμη και να υποθέσουμε πως βλέπει κάποια από αυτές ερωτικά, έχει τόση σημασία στην πραγματικότητα; Αν η απάντησή σου είναι ναι, σημαίνει πως δεν τον έχεις ξεπεράσει. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, οι επιλογές σου είναι δύο.  Η μία είναι να εδραιώσεις και πάλι επικοινωνία μαζί του και να προσπαθήσεις να ξαναχτίσεις αυτή τη σχέση, εάν και εφόσον είναι κι εκείνος διατεθειμένος να συμμετέχει στην προσπάθεια. Η δεύτερη επιλογή είναι να αφήσεις την καρδιά και το μυαλό σου ελεύθερα και να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να βρεις κάτι που σου αξίζει και ταιριάζει καλύτερα. Κατανοώ το θέμα του εγωισμού που πιθανώς να τίθεται όταν αναλογίζεσαι ότι μπορεί και να θέλει να είναι με μία (πρώην) φίλη σου, ενώ η κρυφή βαθιά ευχή είναι να θέλει πάντα εσένα, μα μία τέτοια σκέψη μόνο δέσμια μπορεί να σε κρατήσει σε μία κατάσταση η οποία έχει λήξει. Ο χωρισμός αλλά και η επικείμενη διαμόρφωση μίας νέας σχέσης δεν ισούται με την απόρριψη. Αυτή την εξίσωση την κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και γι' αυτό δυσκολεύονται να προχωρήσουν. Απελευθερώσου από αυτόν τον τρόπο σκέψης. Αν αυτή η σχέση έκανε τον κύκλο της, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένεις σε μια κατάσταση που έχει φτάσει σε τέλμα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να αναρτήσω ένα άρθρο που έχει να κάνει με την λανθασμένη άποψη που έχουμε πάνω στο θέμα της απόρριψης. Το αναφέρω γιατί πιστεύω πως η θεωρία που αναπτύσσω σε αυτό το κείμενο ενδεχομένως να σου δώσει ένα περαιτέρω στήριγμα και μια εναλλακτική προσέγγιση σε ένα ζήτημα που αφορά όλους μας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X