Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η απάντηση του ομίλου TITAN για τη λίστα των 18 μεγαλοοφειλετών
Η απάντηση του ομίλου TITAN για τη λίστα των 18 μεγαλοοφειλετών thumbnail

Η απάντηση του ομίλου TITAN για τη λίστα των 18 μεγαλοοφειλετών

Η απάντηση του ομίλου TITAN για τη λίστα με των 18 μεγαλοοφειλετών


Αξιότιμοι Κύριοι,


Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στο Κουτί της Πανδώρας την Κυριακή 5 Ιουλίου με τίτλο "Αυτοί είναι οι 18 επιχειρηματίες που χρωστούν 11 δισ. ευρώ στο Δημόσιο" και την Τρίτη 7 Ιουλίου με τίτλο "Ερώτηση Μακρή και Σταθά στη Βουλή για τους 18 μεγαλοοφειλέτες", στα οποία αναφέρεται και ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, ακολουθούν για την ενημέρωσή σας τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία έχουμε επίσης θέσει υπόψιν του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη, των ερωτώντων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κας Ραχήλ Μακρή και κ. Γιάννη Σταθά, καθώς και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Σε ό,τι αφορά οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό:


Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, διαθέτει 13 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και εγκαταστάσεις διάθεσης τσιμέντου σε τρεις ακόμη χώρες, ενώ πουλά τα προϊόντα του σε 36 χώρες.


Μόλις το 2% των δανείων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ προέρχεται από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ενώ ένα άλλο 8% από θυγατρικές Ελληνικών Τραπεζών στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, στις 31/3/2015 (επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία) ο μικτός δανεισμός του Ομίλου ανήρχετο σε € 798 εκατ., προερχόμενος από τις ακόλουθες πηγές:


o   Εκδόσεις ομολογιακών δανείων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές που απευθύνονται στο διεθνές επενδυτικό κοινό και κυρίως σε ξένους θεσμικούς επενδυτές €518 εκατ. (65% του συνόλου)


o   Διεθνείς Τράπεζες (εξωτερικού) €198 εκατ. (25% του συνόλου)


o   Θυγατρικές Ελληνικών Τραπεζών στο εξωτερικό €66 εκατ. (8% του συνόλου)


o   Ελληνικές Τράπεζες €16 εκατ. (2% του συνόλου)


Ας σημειωθεί ότι ο δανεισμός του Ομίλου ΤΙΤΑΝ έχει πάντα εξυπηρετηθεί εμπρόθεσμα.


 


Σχετικά με οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία:


Δεν υπάρχει καμία απολύτως οφειλή της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και των θυγατρικών της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.


Όλοι οι φόροι (παρακρατούμενοι και μη) καθώς και οι εισφορές εργαζομένων και εργοδότη προς τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνονται πάντα στην ώρα τους. Ακόμα και κατά την διάρκεια της τρέχουσας τραπεζικής αργίας ανάλογες υποχρεώσεις πληρώθηκαν κανονικά με ηλεκτρονικές πληρωμές, χωρίς καν να γίνει χρήση από πλευράς της Εταιρείας μας της επίσημης χρονικής παράτασης που δόθηκε.


Διαβάστε περισσότερα στο www.koutipandoras.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X