Κορυφαίος αμυντικός ο Ντάνστον

Ο Μπράιαντ Ντάνστον αναδείχθηκε Καλύτερος Αμυντικός για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της σεζόν 2014-15 μετά την ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν κατά 40% φίλαθλοι και εκπροσώποι των ΜΜΕ και 60% προπονητές και αρχηγοί των ομάδων του Πρωταθλήματος.

Ο 29χρόνος Αμερικανός σέντερ που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους και έχει συμφωνήσει με την Αναντολού Έφες για την νέα συγκέντρωσε 733 ψήφους στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, ενώ και τις δύο τελευταίες σεζόν έχει αναδειχθεί Καλύτερος Αμυντικός στην Ευρωλίγκα.

Όσον αφορά στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οι αριθμοί, παρότι εκ των πραγμάτων δεν αποτυπώνουν με τον απόλυτο τρόπο την αμυντική παρουσία κάθε παίκτη, είναι η πιο αδιάψευστη απόδειξη της κυριαρχίας του Μπράιαντ Ντάνστον στο πρώτο μισό του γηπέδου. Ο Αμερικανός είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία των ερυθρόλευκων μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, όντας ο “ακρογωνιαίος λίθος” τους στα… μετόπισθεν. Ο Ντάνστον ήταν στην κανονική περίοδο για τους Πειραιώτες…

4ος στα αμυντικά ριμπάουντ με 63

9ος στα κλεψίματα με 11και

1ος στα κοψίματα με 30.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ειδικότερα στο πρώτο μισό ήταν…

1ος σε αμυντικά ριμπάουντ με 31

7ος σε κλεψίματα με 4

και 1ος σε κοψίματα 8.

Ετσι μετά τον αντίστοιχο τίτλο της Ευρωλίγκας, στην τελευταία διετία, ο Ντάνστον έγινε ο 4ος παίκτης που αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην τελευταία πενταετία. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης (2010-11), ο Τζόι Ντόρσεϊ (2011-12) και ο Στεφάν Λάσμε (2012-13 και 2013-14).

Πηγή: esake.gr

Σχετικά άρθρα