Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Σουφλεδάκια με κάστανο και τυριά
Σουφλεδάκια με κάστανο και τυριά thumbnail

Σουφλεδάκια με κάστανο και τυριά

Υλικά



  • ½ φλιτζάνι κάστανα τριμμένα, βρασμένα ή ψημένα

  • 240γρ. μανούρι

  • 60γρ. ανθότυρο

  • 60ml κρέμα γάλακτος

  • 2 αβγά

  • λίγο θυμάρι φρέσκο, ρίγανη και ψιλοκομμένα τσάιβς

  • 500γρ. φύλλα κρούστας, κομμένα σε τετράγωνα 15×15εκ.

  • ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο, λιωμένο

  • αλάτι, πιπέρι


 

Διαδικασία


 



Βήμα 1


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, το ανθότυρο λιωμένο, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε.


 


Βήμα 2


Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι ή βούτυρο. Τοποθετείτε από τρία κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, μέσα σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφινς.


 


Βήμα 3


Βάζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ μια φουσκωτή κουταλιά από το μίγμα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να ροδίσουν τα φύλλα. Σερβίρετε τα σουφλεδάκια αμέσως, με πράσινη σαλάτα σαν πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας.


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X