Σοβαρός ΠΑΟΚ στην 4άρα επί της Ντνίπρο

Εντάξει, τα φιλικά της προετοιμασίας δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, δείχνουν όμως ένα «στίγμα». Και ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία επί της Ουκρανικής Ντνίπρο, της περσινής φιναλίστ στο Γιουρόπα Λίγκ, ήταν εξαιρετικός. Από την αρχή έως το τέλος. Αυτό το 4-1 εναντίον της Ντνίπρο, δείχνει πολλά πράγματα από την δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ αυτές τις ημέρες.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, μοιάζει με πολύ σοβαρή ομάδα, με παίκτες που ξέρουν τι θέλουν και κάνουν ανάλογες κινήσεις μέσα στο γήπεδο.

Ειδικά αυτή η αλλαγή που έδειξε ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με το προηγούμενο φιλικό με την Μπόχουμ ήταν εντυπωσιακή. Οι Γερμανοί τον κέρδισαν με σκόρ 4-3, όμως τα δυο από τα τέσσερα γκόλ που είχε δεχθεί προήλθαν από λάθη των Κόστα και Ολσεν.

Σε αυτό το φιλικό με την Ντνιπρο, οι παίκτες ήταν πιο σοβαροί, πέτυχαν 4 γκόλ, δέχθηκαν μόλις ένα και έχασαν ευκαιρίες σημαντικές και για άλλα γκόλ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεστό και σοβαρό πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο την περσινή φιναλίστ του Γιουρόπα Λίγκ, Ουκρανική Ντνίπρο, παίζοντας με την βασική του ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Τούντορ στο πρώτο παιχνίδι με την Λοκομοτίβα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού κόντρα στην Ντνίπρο, την κυκλοφορία, έκανε φάσεις για γκόλ και τις αξιοποίησε.

Πολύ καλά δείγματα γραφής έδειξε ο νεαρός Χάρης Χαρίσης με τον τρόπο παιχνιδιού του, πέτυχε γκόλ, ξέρει μπάλα, προωθεί το παιχνίδι, μαρκάρει αποτελεσματικά, τα κάνει όλα. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο νεαρός Γιάννης Μυστακίδης που είχε αποκτηθεί από πέρυσι το καλοκαίρι στην ομάδα αλλά είχε δοθεί δανεικός στον Αιγινιακό.

Πετυχε γκόλ και ο Ρικάρντο Κόστα, το 4ο του φιλικού για να «ξεχρεώσει» για το αυτογκόλ που είχε σημειώσει σε βάρος της ομάδας του στο προηγούμενο φιλικό παιχνίδι, ενώ γενικά και η παρουσία του στην άμυνα, ήταν αποτελεσματική στην συνεργασία που είχε με τον Βίτορ και τον Τζαβέλα.

Ο Τούντορ επέλεξε και ζήτησε από τους παίκτες του και σε αυτό το φιλικό παιχνίδι να εφαρμόσουν το 3-5-2 κυρίως όταν επιτίθεται η ομάδα, ενώ αυτό, μετατρέπεται σε 5-3-2 όταν αμύνεται ο ΠΑΟΚ. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά οι ακραίοι και στα αμυντικά αλλά και στα επιθετικά καθήκοντα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν γρήγορος, είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του. Το ευτύχημα είναι πως αναδεικνύεται μέσα από την ομάδα ο Πέλκας που είχε αγωνιστεί πέρυσι ως δανεικός στην Σετούμπαλ, κερδίζει τις εντυπώσεις ο Χαρίσης που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ, θα ανέβει περισσότερο ο Κοροβέσης ενώ η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Μυστακίδης που είχε αποκτηθεί πριν από ένα χρόνο αλλά δεν αξιοποιήθηκε.

Ο ΠΑΟΚ επιπροσθέτως έχει τον Λούκας ως «εσωτερική μεταγραφή» και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα που ετοιμάζει ο Τούντορ. Ένας Λούκας που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Υπάρχουν πολλοί παίκτες, θα αποκτηθούν σίγουρα και άλλοι όμως αυτό που μετρά είναι πως ο ΠΑΟΚ έδειξε μια πολύ σοβαρή ομάδα κόντρα στην Ντνιπρο. Θυμίζω πως οι Ουκρανοί σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν τις επίσημες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημά τους, επομένως είναι πολύ πιο έτοιμοι σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ. Αυτό το 4-1 πάντως, προϊδεάζει για πολύ καλό μέλλον.

Σχετικά άρθρα