Ομάρ Σαρίφ, το “αιώνιο αρσενικό”: από ξυλουργός, ζεν πρεμιέ και καρδιοκατακτητής – ο τζόγος, η αδυναμία του στο ποδόσφαιρο και ο γκέι εγγονός του

Το doodle της google ήταν αφιερωμένο χθες στον Ομάρ Σαρίφ, γιορτάζοντας 86 χρόνια από τη γέννησή του.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, κάποτε είχε δεχτεί πάνω από 3000 προτάσεις γάμου μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!!!

Έγινε παγκοσμίως γνωστός έπειτα από την εμφάνισή του στην ταινία “Ο Λώρενς της Αραβίας”, ως ο… αντίποδας του Πίτερ ο Τουλ.  Μελαχρινός με κατάμαυρα μαλλιά, σκουρόχρωμος κι αγριωπός, ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής στο γυναικείο φύλο! Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, κάποτε είχε δεχτεί πάνω από 3000 προτάσεις γάμου μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!!! Άλλωστε ο ίδιος υπέγραψε την αυτοβιογραφία του ως το… αιώνιο αρσενικό!

Ομάρ Σαρίφ, ο …  καρδιοκατακτητής

Φήμες λένε ότι είχε συνάψει κατά καιρούς σχέσεις με όλες τις καλλονές του Χόλιγουντ. Ωστόσο ο ίδιος παραδεχόταν ότι ερωτεύτηκε μόνο μια γυναίκα. αυτή που έγινε άλλωστε και η μοναδική νόμιμη σύζυγός του! Πρόκειται για τη Φατέν Χαμαμά. Συνάδελφός του και συμπρωταγωνιστριά του σε πολλές αιγυπτιακές παραγωγές, δεν άργησε να του… κλέψει την καρδιά.

omar-sharif-2
Instagram/ #omarsarif

Ο έρωτας τον έκανε Μουσουλμάνο!

Μια ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να είναι αδιέξοδη λόγω θρησκευτικών διαφορών. Εκείνος χριστιανός, εκείνη μουσουλμάνα. Αλλά για χάρη του έρωτα ο άσημος ακόμα ηθοποιός… αλλαξοπίστησε κι έγινε μουσουλμάνος! Μάλιστα το όνομά του άλλαξε σε Ομάρ- αλ- Σαρίφ.

Παντρεύτηκε τη Φατέν Χαμαμά το 1955 και χώρισαν το 1974. Καρπός του έρωτά τους ένας γιος, ο Ταρέκ Σαρίφ, που εμφανίστηκε μάλιστα στην ταινία “Ο δόκτωρ Ζιβάγκο” σε ηλικία 8 ετών.

omar-sharif-7
shutterstock.com

Ο τζόγος, το ποδόσφαιρο και η χρεωκοπία

Ο Ομάρ Σαρίφ απεβίωσε το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 83 ετών και μαζί του πήρε τα πάθη του. Ο τζόγος, η Χαλ Σίτι και οι ιπποδρομίες τον συνόδευσαν στη ζωή του. Και στο τέλος έφυγε σχεδόν απένταρος!

Τη δεκαετία του ’70 ζούσε στο Παρίσι και όταν έπαιζε η Χαλ, πλήρωνε αρκετά χρήματα στο τηλέφωνο καθώς καλούσε την υπηρεσία ενημέρωσης του σκορ του αγώνα.

omar-sharif-8
shutterstock.com

Υπήρξε ο πιο διάσημος οπαδός της Χαλ Σίτι. Μάλιστα όταν ανακηρύχθηκε σε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Χαλ, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, φορώντας το κασκόλ της αγαπημένης ομάδας του.
«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο πάρα πολύ. Έπαιζα αρκετά καλά στο σχολείο μου. Ημουν αμυντικός και δεν χρειαζόταν να τρέχω πολύ», έχει πει, σε συνέντευξή του, ο Αιγύπτιος, ο οποίος στα εφηβικά του χρόνια έπαιζε και κρίκετ. Τη δεκαετία του ’70 ζούσε στο Παρίσι και όταν έπαιζε η Χαλ, πλήρωνε αρκετά χρήματα στο τηλέφωνο καθώς καλούσε την υπηρεσία ενημέρωσης του σκορ του αγώνα.

omar-sharif
Instagram/ #omarsarif

Το άλλο πάθος του ήταν οι ιπποδρομίες. Μάλιστα είχε τον δικό του στάβλο και όταν τα άλογά του κατακτούσαν νίκες, τα πάντα έμοιαζαν με γιορτή. Το αγαπημένο του άλλογο ήταν ο Don Bosco. Επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα έγραφε μια στήλη σε παρισινό περιοδικό αγώνων.
Ήταν μανιώδης τζογαδόρος και είχε πει κάποτε: «Κάθε φορά που έχανα, πήγαινα έξω και έκανα άλλη μια ταινία».

omar-sharif-5
Instagram/ #omarsarif

Από ξυλουργός… ζέν πρεμιέ

Ο Ομάρ Σαρίφ γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1932 Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ήταν γιος της Κλαιρ και του Ιωσήφ Χαλούμπ, ενός εμπόρου ξυλείας. Στην οικογένειά του ήταν καθολικοί στο θρήσκευμα. Ο Σαρίφ αποφοίτησε από το Κολλέγιο Βικτωρία της Αλεξάνδρειας και κατόπιν από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου, όπου σπούδασε φυσική και μαθηματικά. Κατόπιν εργάστηκε με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση ξυλείας.

omar-sharif-eksofilo
Instagram/ #omarsarif

Το 1953, ο Σαρίφ ξεκίνησε την καριέρα του σε μία αιγυπτιακή ταινία, με τίτλο Σιρα’ Φι αλ-Γουαντι (Ο Φλογερός Ήλιος ή Μάχη στην Κοιλάδα). Ακολούθησαν πολυάριθμες αιγυπτιακές παραγωγές. Πρωταγωνίστησε στο πλάι της πρώην συζύγου του, Φατέν Χαμαμά, σε αρκετές ρομαντικές ταινίες. Ανάμεσα στις ταινίες της φιλμογραφίας του περιλαμβάνονται: Οι Καλύτερες μας Μέρες (1955), Δεν Κοιμάμαι (1958), Η Κυρία του Κάστρου (1959) και η διασκευή της Άννα Καρένινα με τίτλο Ο Ποταμός της Αγάπης (1961).
Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Σαρίφ ήταν ο “Λώρενς της Αραβίας” το 1962 όπου υποδύθηκε τον Σαρίφ Άλι. Η ερμηνεία του αυτή του εξασφάλισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, μια βράβευση με Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικής Ερμηνείας σε Κινηματογραφική Ταινία και Πολλά Υποσχόμενου Άνδρα Ηθοποιού και παγκόσμια φήμη ως ο δημοφιλέστερος Γαλλοάραβας ηθοποιός.

Ο Σαρίφ επίσης υποδύθηκε τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία του 1965 Δόκτωρ Ζιβάγκο του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λην. Μετά από μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας έμπαινε στους τίτλους των εφημερίδων για τις επιδόσεις του στο επαγγελματικό μπριτζ, έκανε την επάνοδό του το 2003 στη διασκευή του μυθιστορήματος “Ο Κύριος Ιμπραήμ και τα Λουλούδια του Κορανίου”. Για την ερμηνεία του βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και με Βραβείο Σεζάρ.
Το Νοέμβριο του 2005 τιμήθηκε με μετάλλιο από την UNESCO σαν αναγνώριση της αξιοπρόσεκτης προσφοράς του στην ποικιλότητα του παγκόσμιου κινηματογράφου και του πολιτισμού. Το μετάλλιο – το οποίο αποδίδεται πολύ σπάνια – φέρει το όνομα του Ρώσου σκηνοθέτη Σεργκέι Άιζενσταϊν και μπορεί να απονεμηθεί συνολικά 25 φορές από τη Mosfilm της Ρωσίας.

omar-sharif-3
Instagram/ omarsharifjr

Ομάρ Σαρίφ Τζούνιορ: Ο γκέι εγγονός του

Ο Ομάρ Σαρίφ Τζούνιορ, εγγονός του διάσημου ηθοποιού ακολούθησε τα χνάρια του παππού του όσον αφορά την ηθοποιία. Ωστόσο, η σχέση του με το γυναικείο φύλο απέχει παρασάγγας από εκείνη που είχε ο Ομάρ Σαρίφ ο πρεσβύτερος με τις γυναίκες. Μάλιστα ο εγγονός είναι ακτιβιστής και μάχεται για τα δικαιώματα της γκέι κοινότητας.

omar-sharif-jr
Instagram/ omarsharifjr

Σχετικά άρθρα