Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δηλώσεις Υπουργών Οικονομικών κατά την είσοδο στο Eurogroup
Δηλώσεις Υπουργών Οικονομικών κατά την είσοδο στο Eurogroup thumbnail

Δηλώσεις Υπουργών Οικονομικών κατά την είσοδο στο Eurogroup

«Προσπαθούμε με εποικοδομητικό τρόπο να βρούμε μια λύση σε μια δύσκολη κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.Όπως ανέφερε ο κ.Στουμπ, οι προϋποθέσεις που συνδέονται με το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν είναι επαρκείς σε αυτό το στάδιο. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμοστούν είναι σκληρές και αφορούν το συνταξιοδοτικό, το ΦΠΑ, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μετά ίσως μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός της Φινλανδίας και πρόσθεσε: «νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από το είδος των προϋποθέσεων που χρειαζόμαστε. Σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10 θα έλεγα ότι είμαστε στο 3 ή στο 4».


Δύσκολες χαρακτήρισε τις συζητήσεις για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogorup. Το θέμα είναι να λάβουμε επαρκείς εγγυήσεις από την Ελλάδα, τόνισε ο Σέλινγκ σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


Όπως ανέφερε ο κ. Στουμπ, οι προϋποθέσεις που συνδέονται με το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν είναι επαρκείς σε αυτό το στάδιο.


«Οι προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμοστούν είναι σκληρές και αφορούν το συνταξιοδοτικό, το ΦΠΑ, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μετά ίσως μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία», είπε συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από το είδος των προϋποθέσεων που χρειαζόμαστε. Σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10 θα έλεγα ότι είμαστε στο 3 ή στο 4».


Οι συνομιλίες χθες ήταν αρκετά περίπλοκες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει σήμερα περισσότερη πρόοδος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup που ξεκινά σε λίγη ώρα θα προετοιμάσει και θα βάλει τη βάση των συζητήσεων για τη Σύνοδο των ηγετών ς της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν αργότερα.


«To βασικό εμπόδιο στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.«Θα ήθελα να δω την ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα αύριο στη Βουλή των Ελλήνων και μετά η εμπιστοσύνη θα ανακτηθεί», ανέφερε ο κ.Πάντοαν.


Πρόσθεσε ότι «ήδη έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο , δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί κι' άλλος χρόνος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να συμφωνήσουμε με ποιές προϋποθέσεις θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα».


Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου,κ.Γεωργιάδης, δήλωσε ότι το Eurogroup ετοιμάζει το σχέδιο ενός Μνημονίου που δημιουργεί προοπτική για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο όμως θα συνοδεύεται από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης , ενώ σημείωσε ότι έξι μήνες πήγαν χαμένοι.


avgi.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X