Η ρήτρα Σόιμπλε στο προσχέδιο του Eurogroup

15:30 – Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του real.gr στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, ο Σόιμπλε στο draft των μέτρων έχει θέσει ρήτρα σύμφωνα με την οποία αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα τότε να τεθεί σε ισχύ το timeout της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιδίωξη των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι να διαγράψουν αυτή τη ρήτρα Σόιμπλε.
14:57 – Mετά από 3 ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση των 19 ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρουν πηγές του Eurogroup, καταρτίζεται η λίστα με τα προαπαιτούμενα, τα οποία έως την Τετάρτη πρέπει να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Το χρονικό της συνεδρίσης του Eurogroup
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προσήλθαν στη συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Mε ένα tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε τη ματαίωση της Συνόδου των “28”, ώστε οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης να έχουν περισσότερο χρόνο στη συνεδρίαση που θα γίνει το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον κ. Τουσκ η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.
Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και στο περιθώριο του ΕΛΚ συναντήθηκαν προκειμένου να προετοιμαστούν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Real.gr

Σχετικά άρθρα