Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: Παρά τα δύσκολα μέτρα το Grexit ανήκει στο παρελθόν
Τσίπρας: Παρά τα δύσκολα μέτρα το Grexit ανήκει στο παρελθόν thumbnail

Τσίπρας: Παρά τα δύσκολα μέτρα το Grexit ανήκει στο παρελθόν

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα, μέχρι τέλους παλέψαμε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για μια συμφωνία που θα δώσει την ευκαιρία στην χώρα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την κατάληξη των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε τις επιδιώξεις ακραίων συντηρητικών κύκλων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «δύσκολη την συμφωνία».

Επισήμανε όμως ότι «κερδίσαμε την αναδιάρθρωση του χρέους» και την χρηματοδότηση της ανάπτυξης.


«Αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε το σχέδιο για τραπεζική ασφυξία, σχέδιο που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μια χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «ξέραμε απο πριν ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία … θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις», αλλά τόνισε ότι υπάρχει αντιστάθμισμα από το αναπτυξιακό πακέτο, ενώ η αναδιάρθρωση του χρέους δίνει το μήνυμα ότι η όποια συζήτηση για Grexit αποτελεί παρελθόν.


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X