Θέμα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας έθεσε για άλλη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος ζήτησε εμμέσως να συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία.


Mετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, o Tζακ Λιου δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη ων συνομιλιών στις Βρυξέλλες και ότι έχει ενθαρρυνθεί από τις πληροφορίες για την επίτευξη κάποιας προόδου. Ωστόσο, είναι σαφές ότι απαιτείται επιπλέον προσπάθεια, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.

Ο Τζακ Λιου υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις και έχει επιδείξει την πολιτική βούληση για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι απαιτείται ευελιξία από όλες τις πλευρές.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι η επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης απαιτεί να δειχθεί ότι ένα πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Ο Τζακ Λιού τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και τις παγκόσμιας οικονομίας όλες οι πλευρές να επιτύχουν ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα που θα θέσει την Ελλάδα στον δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ενός βιώσιμου χρέους και της ανάπτυξης στο πλαίσιο της ευρωζώνης.


avgi.gr