Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πώς μια μέτρια σχέση γίνεται μεγάλος έρωτας
Πώς μια μέτρια σχέση γίνεται μεγάλος έρωτας thumbnail

Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Πώς μια μέτρια σχέση γίνεται μεγάλος έρωτας

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα σας. Έχω σχέση εδώ και έξι μήνες με έναν άντρα 8 χρόνια μεγαλύτερό μου είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε αναπτύξει οικειότητα έχουμε καλή επικοινωνία και συζητάμε για όλα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ με ελκύει πολύ ερωτικά εκείνος βγάζει μια ψυχρότητα. Επίσης του είπα πως θα ήθελα να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο ο ένας για τον άλλο και όχι μόνο μία συνάντηση την εβδομάδα. Αυτά είναι πράγματα που του τα έχω πει και έχει παραδεχτεί και την ψυχρότητά του και την αδιαφορία του και πως δεν του λείπω αλλά δεν ξέρει τι του φταίει παρόλαυτα δεν θέλει μου είπε να με χάσει γιατι έχει βρει στοιχεία στο χαρακτήρα μου που δεν τα έχει βρει αλλού. Πριν λίγες μέρες του ζήτησα να τελειώσουμε θεωρώντας ότι δε θα αλλάξει και μου είπε να διακόψουμε για λίγο καιρό και όχι οριστικά να σκεφτεί τι θέλει. Θεωρείτε πως μπορεί κάτι που ξεκίνησε χαλαρά να αλλάξει και να εξελιχθεί σε κάτι δυνατό και ερωτικά και συναισθηματικά;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Ναι, κάτι που ξεκίνησε χαλαρά και χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις μπορεί να εξελιχθεί δυνατά συναισθηματικά. Δυνατό συναίσθημα όμως είναι η αμοιβαιότητα όπως και η αίσθηση της απουσίας και της ανάγκης. Είναι ίσως σημαντικό το δυνατό συναίσθημα να είναι και το επιθυμητό συναίσθημα. Έτσι, πχ.: ο φίλος σας είδε σε σας πράγματα που θέλει και τον ευχαριστούν και σας το επισήμανε ως κάτι που τον κάνει να μη θέλει να σας χάσει. Με τον ίδιο τρόπο είναι αποσαφηνιστικό και βοηθητικό για σας να βρείτε ανεξάρτητα από τη γενική εικόνα γοητείας που μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος τί ζητάτε εσείς απ' αυτόν κι αν μπορεί να σας δώσει. Έτσι, αφού ξέρετε τι θέλετε και το δείξετε, αν μπορεί και θέλει να ανταποκριθεί, θα ξεκινήσει σιγά-σιγά ένα πάρε-δώσε με βάση την ισότητα και την ειλικρίνεια το οποίο θα εξελιχθεί σε μια δυνατή σχέση.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X