Λινγκουίνι με γαρίδες και μανιτάρια!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 πακέτο λινγκουίνι</li>
<li class="ingredient">1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο</li>
<li class="ingredient">15 γαρίδες μέτριες</li>
<li class="ingredient">250γρ. μανιτάρια μικρά, σε φέτες</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</li>
<li class="ingredient">1 κουτί ντοματάκια κονκασέ</li>
<li class="ingredient">1 κρασοπότηρο κρασί λευκό</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Καθαρίζετε τις γαρίδες από κεφάλι, εντεράκι πλάτης και κελύφη και αφήνετε να μείνει η ουρά.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τα ντοματάκια και ανάλογο αλατοπίπερο.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να δέσει. Κατόπιν, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε μέσα τη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα λινγκουίνι σε πιάτα, φροντίζοντας να σερβίρετε τρεις γαρίδες στην κάθε μερίδα.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα