Ψωμί με γαλλική προέλευση και αξέχαστη γεύση!

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<ul>
<li>6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>2 ½ πακέτα, ξηρής μαγιάς</li>
<li>1½ κ.γλ. αλάτι</li>
<li>2 φλ. χλιαρό νερό</li>
<li>1 κ.σ. μπομποτάλευρο</li>
<li>1 ασπράδι αβγού</li>
<li>1 κ.σ. νερό</li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και χτυπάμε το μείγμα σε μίξερ (με το φτερό). </p>
<p>Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που περίσσεψε, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.</p>
<p>Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί, ώστε να έχουμε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη.</p>
<p>Δίνουμε στη ζύμη μας στρογγυλό σχήμα και την τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο μπολ.</p>
<p>Την αναποδογυρίζουμε μια φορά και τη σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.</p>
<p>Ξαναζυμώνουμε ελαφρά και χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο. Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p>Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης και τους δίνουμε ορθογώνιο σχήμα.</p>
<p>Ξεκινώντας από την μακρύτερη πλευρά, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και σφραγίζουμε τις άκρες καλά, αφού προηγουμένως τις έχουμε βρέξει για να κολλήσουν μεταξύ τους.</p>
<p> </p>
<p>Λαδώνουμε μια κόλλα ψησίματος καλά και την πασπαλίζουμε με μπομποτάλευρο.</p>
<p>Τοποθετούμε τα ρολά στην κόλλα προσέχοντας να είναι η ραφή προς τα κάτω.</p>
<p>Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αβγού με μια κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα ρολά.</p>
<p>Σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος, για 35 με 40 λεπτά.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC</p>
<p>Με ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε 3 με 4 διαγώνιες χαρακιές, περίπου 1/2 εκατοστό, κατά μήκος κάθε φρατζόλας.</p>
<p>Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p>Αλείφουμε ξανά με το μείγμα του αβγού που φτιάξαμε νωρίτερα.</p>
<p>Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ακόμα, έως ότου το ψωμί μας είναι έτοιμο. Εάν χρειαστεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην "αρπάξει" από πάνω.</p>
<p>Βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.</p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα