ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Γεμιστά μανιτάρια Portobello!

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>6 μανιτάρια Portobello</li>
<li>4 κουτ . ελαιόλαδο</li>
<li>2 πράσα σε λεπτές φέτες</li>
<li><span lang="en-US">6 σκελίδες σκόρδο </span><span lang="el-GR">λιωμένες</span></li>
<li>1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι</li>
<li><span lang="el-GR">450 γραμμ. </span>φρέσκο σπανάκι baby</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι</li>
<li><span lang="en-US">1 φλιτζάνι </span><span lang="el-GR">πληγούρι</span></li>
<li>2 κουτ. <span lang="el-GR">σούπας</span> ξύσμα λεμονιού</li>
<li>2 κουτ. <span lang="el-GR">σούπας</span> χυμό λεμονιού</li>
</ul>
<p lang="en-US"> </p>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p><span lang="el-GR">Προθέρμανε</span><span lang="en-US">το φούρνο στους</span><span lang="el-GR">200</span><span lang="en-US">° C.</span></p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p><span lang="el-GR">Ψέκασε ένα ταψί με</span><span lang="en-US">σπρέι μαγειρ</span><span lang="el-GR">ικής</span><span lang="en-US">.</span></p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p><span lang="el-GR">Ψέκασε την επιφάνεια των</span><span lang="en-US">μανιταριών με σπρέι</span><span lang="el-GR">μαγειρικής και</span><span lang="en-US">πασπ</span><span lang="el-GR">άλισε με αλάτι και πιπέρι.</span></p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p><span lang="el-GR">Βάλε τα</span><span lang="en-US">μανιτάρια προς τα κάτω σ</span><span lang="el-GR">το ταψί</span><span lang="en-US">.</span></p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p><span lang="en-US">Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να</span><span lang="el-GR">μαλακώσουν</span><span lang="en-US">.</span></p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p><span lang="el-GR">Γύρισε</span><span lang="en-US">τα μανιτάρια</span><span lang="el-GR">από την άλλη πλευρά</span><span lang="en-US">.</span></p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p><span lang="el-GR">Παράλληλα, ζέστανε</span><span lang="en-US">2 κουτ</span><span lang="el-GR">αλιές</span><span lang="en-US">λάδι σε</span><span lang="el-GR">ένα</span><span lang="en-US">μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.</span></p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p><span lang="el-GR">Πρόσθεσε τα</span><span lang="en-US">πράσα, το σκόρδο, το θυμάρι</span><span lang="el-GR">και</span><span lang="en-US">σ</span><span lang="el-GR">όταρε τα</span><span lang="en-US">4</span><span lang="el-GR">λεπτά.</span></p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p><span lang="el-GR">Πρόσθεσε</span><span lang="en-US">2 μεγάλες χούφτες σπανάκι</span><span lang="el-GR">κ</span><span lang="en-US">αι μαγε</span><span lang="el-GR">ίρεψε</span><span lang="en-US">8</span><span lang="el-GR">με</span><span lang="en-US">10</span><span lang="el-GR">λεπτά,</span><span lang="en-US">ανακατεύοντας συχνά.</span></p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p><span lang="en-US">Γ</span><span lang="el-GR">έμισε</span><span lang="en-US">τα μανιτάρια με</span><span lang="el-GR">το</span><span lang="en-US">μείγμα</span><span lang="el-GR">από</span><span lang="en-US">σπανάκι,</span><span lang="el-GR">πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.</span></p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p><span lang="el-GR">Ψήσε για 25</span><span lang="en-US">λεπτά</span><span lang="el-GR">.</span></p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p><span lang="el-GR">Μαγείρεψε το πληγούρι</span><span lang="en-US">σε</span><span lang="el-GR">μια</span><span lang="en-US">μεγάλη κατσαρόλα μ</span><span lang="el-GR">έσα σε</span><span lang="en-US">αλατισμένο νερό που βράζει</span><span lang="el-GR">για</span><span lang="en-US">20 λεπτά, ανακατεύοντας</span><span lang="el-GR">ανά</span><span lang="en-US">διαστήματα.</span></p>
<p><span class="step">13</span></p>
<p><span lang="en-US">Στρ</span><span lang="el-GR">άγγιξε και βάλ' το σε</span><span lang="en-US">ένα μεγάλο μπολ.</span></p>
<p><span class="step">14</span></p>
<p><span lang="en-US">Ανακ</span><span lang="el-GR">άτεψε</span><span lang="en-US">το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τ</span><span lang="el-GR">ις υπόλοιπες</span><span lang="en-US">2 κουτ</span><span lang="el-GR">αλιές</span><span lang="en-US">ελαιόλαδο.</span></p>
<p><span class="step">15</span></p>
<p><span lang="el-GR">Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (</span><span lang="en-US">1/2 φλιτζάνι</span><span lang="el-GR">)</span><span lang="en-US">πάνω από κάθε</span><span lang="el-GR">μανιτάρι.</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα