Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Γεμιστές πατάτες με σολωμό και τσένταρ
ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Γεμιστές πατάτες με σολωμό και τσένταρ thumbnail

ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Γεμιστές πατάτες με σολωμό και τσένταρ

Συστατικά



  • 6 μικρές κίτρινες πατάτες (για βράσιμο)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • Σπρέι μαγειρικής

  • 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό

  • λίγο άνιθο για πασπάλισμα





Τρόπος μαγειρέματος


1


Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.


2


Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.


3


Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.


4


Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.


5


Βγάλ' τες από το φούρνο και άσ' τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.


6


Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.


7


Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.


8


Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.


9


Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.


10


Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.


11


Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.


12


Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X