Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού
ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού thumbnail

ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού


Συστατικά



  • 1/2 κιλό φιλεταρισμένο στήθος γαλοπούλας

  • 2/3 φλιτζάνι ζωμό κρέατος με λιγότερο αλάτι

  • 1/4 φλιτζάνι κρασί πόρτο

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μαύρο κεράσι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο




Τρόπος μαγειρέματος


1


Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.


2


Χτύπησε λίγο τα φιλέτα σου με σφυράκι κουζίνας ή πέρασέ τα με έναν πλάστη.


3


Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κεράσια, μαρμελάδα, σος, μπαλσάμικο, πιπέρι).


4


Ανακάτεψε με ένα σύρμα τον υπόλοιπο ζωμό και το κορνφλάουερ.


5


Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.


6


Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.


7


Γύρισε τη γαλοπούλα από την άλλη πλευρά και ψήσε για 1 λεπτό.


8


Αφαίρεσέ την από το τηγάνι.


9


Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς . Πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και άφησε το να βράσει.


10


Μαγείρεψε για 2 λεπτά.


11


Πρόσθεσε το μείγμα με το κορνφλάουερκαι βράσε για 1 λεπτό.


12


Σέρβιρε τη σάλτσα με την γαλοπούλα.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X