Μακ: «Εξι ματς ως τους ομίλους»

Τον άμεσο στόχο του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι που διανύουμε, προσδιόρισε ο Ρόμπερτ Μακ σε δηλώσεις του στην Ολλανδία όπου βρίσκεται η αποστολή του Δικεφάλου. Ο Μακ μίλησε και για την κακή σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για την δύσκολη προσπάθεια που ξεκινά με τους συνεχόμενους αγώνες.
Ο Μακ στις δηλώσεις του αρχικά υποστήριξε: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για την περασμένη σεζόν γιατί είναι παρελθόν, δεν είναι δυνατόν να παίζεις καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, το κακό ξεκίνησε από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η καταστροφή ήρθε στα play off που είχαμε 6 ήττες, τώρα παίζουμε στα προκριματικά του Europa League έχουμε νέους παίκτες, νέο προπονητή και θέλουμε να κάνουμε μια καλή χρονιά».
Αναφερόμενος στα παιχνίδια με την Λοκομοτίβα είπε: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους. Πρέπει να παίξουμε με δύναμη στο παιχνίδι της Πέμπτης και να πάρουμε την πρόκριση. Θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό. Είναι πρώτη φορά για μένα που ξεκινάω μετά από μόλις 2 εβδομάδες ξεκούρασης. Δε θα είναι εύκολο, το είδαμε και πέρυσι κόντρα στη Ζίμπρου, ενώ τώρα θα πρέπει να παίξουμε παραπάνω τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, να δουλέψουμε σκληρά και να δούμε τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Ήταν δικό μας λάθος που ξεκινάμε τόσο νωρίς. Πρέπει να δούμε αν θα έχουμε τις δυνάμεις και αν θα μπούμε στους ομίλους. Θα πρέπει να παίξουμε έξι παιχνίδια, θα δούμε πως θα πάει και ελπίζω να τα καταφέρουμε.
Η προετοιμασία δεν είναι μεγάλη είναι μια μικρή προετοιμασία δυο εβδομάδων οι προπονήσεις είναι διπλές και σκληρές, πρέπει να μάθουμε το νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής, θέλω να μας δω και έμενα και όλους τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, ο προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, τη δική του στρατηγική και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν».
Για το νέο σύστημα και την θέση του υποστήριξε: «Όταν ο προπονητής θέλει να εφαρμόσει ένα σύστημα οφείλεις να το δεχθείς για μένα είναι μια καινούργια θέση, ο προπονητής είναι αυτός που βάζει τους κανόνες εγώ πρέπει να προσαρμοστώ στη νέα θέση.»
Για την πειθαρχία στην ομάδα τόνισε: «Φυσικά και πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα, την περασμένη σεζόν μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η πειθαρχία χάθηκε ο καθένας κοιτούσε τον εαυτό του πετούσαμε στα σύννεφα, πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε και στα επίσημα παιχνίδια και να δούμε αν θα διατηρηθεί η πειθαρχία όταν θα έρθουν τα δύσκολα».
Ρωτήθηκε αν μετάνιωσε την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ και απάντησε: «Δεν έχω μετανιώσει και δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, έχει να κάνει με το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι πράγματα που βοηθούν ένα ποδοσφαιριστή να παίζεις ένα παιχνίδι με φιλάθλους τρία χωρίς και αυτό έχει να κάνει γενικά με το Ελληνικό πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα