Φτιάξτε τα νοστιμότερα αλμυρά σου!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>120 γρ. γάλα</li>
<li>120 γρ βούτυρο, κομμένο σε κύβους</li>
<li>½ κ.γ. αλάτι χοντρό</li>
<li>140 γρ. αλεύρι</li>
<li>4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>130 γρ. γραβιέρα, τριμμένη</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.</li>
<li>Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, και ½ φλιτζάνι νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.</li>
<li>Προσθέτουμε το αλεύρι και  ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη  μορφή ζύμης.</li>
<li>Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς τη ζύμη με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να γίνει ελαφρώς στεγνή, περίπου για 2 λεπτά.</li>
<li>Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ενσωματώνουμε  ένα αυγό στη ζύμη ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα αυγά, χτυπώντας κάθε ένα προσέχοντας να ενσωματωθεί καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε το επόμενο έως ότου η ζύμη γίνει λεία (ενιαία). Μπορεί να μην “πάρει” η ζύμη το τελευταίο αυγό.</li>
<li>Θέλουμε τη ζύμη να γίνει απαλή αλλά όχι ρευστή.</li>
<li>Προσθέτουμε  το τυρί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.</li>
<li>Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και κόβουμε μικρά σουδάκια διαμέτρου 1 εκ., επάνω σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο, αφού έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία στους 190 °.</li>
<li>Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 15-20 λεπτά.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα