Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Καταπληκτικά κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο!
Καταπληκτικά κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο! thumbnail

Καταπληκτικά κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο!


Συστατικά



Υλικά για τα κεφτεδάκια



  • 500 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος

  •  300 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο

  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο

  • 5 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες

  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

  • 1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)

  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

  •  2 κ.σ λάδι

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. πιπέρι

  • 1 κ.γ ρίγανη


Υλικά για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα



  • αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

  • δυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα

  • τζατζίκι για σερβίρισμα


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.

  • Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο

  • Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά.

  • Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν ρουφάνε πολύ λάδι.

  • Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι. 

  • Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σερβίρουμε.


 


http://akispetretzikis.com/



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X