Καταπληκτικά κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p>Υλικά για τα κεφτεδάκια</p>
<ul>
<li>500 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος</li>
<li> 300 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο</li>
<li>1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο</li>
<li>5 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες</li>
<li>2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα</li>
<li>1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)</li>
<li>4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο</li>
<li> 2 κ.σ λάδι</li>
<li>1 κ.γ. αλάτι</li>
<li>1 κ.γ. πιπέρι</li>
<li>1 κ.γ ρίγανη</li>
</ul>
<p>Υλικά για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα</p>
<ul>
<li>αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα</li>
<li>δυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα</li>
<li>τζατζίκι για σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.</li>
<li>Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο</li>
<li>Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά.</li>
<li>Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν ρουφάνε πολύ λάδι.</li>
<li>Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι. </li>
<li>Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σερβίρουμε.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα