Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος των όρχεων και τι συμβαίνει αν είναι μικρό;
Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος των όρχεων και τι συμβαίνει αν είναι μικρό;  thumbnail

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος των όρχεων και τι συμβαίνει αν είναι μικρό;

Ποιο είναι το συνηθισμένο μέγεθος των όρχεων;


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Πολλοί άνδρες φαντάζονται ότι το μέγεθος των όρχεών τους είναι μικρό. Το σύνηθες μέγεθος προσεγγίζει τα 4 με 5 εκ. σε μήκος, τα 3 εκ. σε πλάτος και τα 2,5 εκ. σε πάχος.


Η απόλαυση εξαρτάται από το μέγεθος του όσχεου;


Το όσχεο βρίσκεται κάτω από το πέος και είναι μια πτυχή δέρματος που περιβάλλει τους όρχεις. Οι διαστάσεις του δεν έχουν κάποια ειδική επίδραση στην ένταση της ηδονής. Πέραν τούτου, αυτό το μέρος είναι υπερευαίσθητο, μιας και έχει πολυάριθμους αισθητήριους υποδοχείς, σι οποίοι είναι ευαίσθητοι τόσο στην ηδονή όσο και στον πόνο. Αυτός είναι ο λόγος που ένα βίαιο χτύπημα στην περιοχή του όσχεου μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία.


Είμαστε λιγότερο γόνιμοι όταν έχουμε μικρό πέος ή μικρούς όρχεις;


Και ναι και όχι. Η γονιμότητα δεν είναι συνάρτηση του μεγέθους του πέους. Αντίθετα, οι πολύ μικροί όρχεις μπορεί να την επηρεάσουν αρνητικά, μιας και έχουν ως αποστολή τους την παραγωγή σπερματοζωαρίων και αρσενικών ορμονών. Το πέος χρησιμεύει μόνο ως «σωλήνας» για να κατευθύνει με ασφάλεια τα σπερματοζωάρια στον προορισμό τους.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X