Αρχική / More / Αθλητικά / Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στην βουλή-Όλα τα μέτρα
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στην βουλή-Όλα τα μέτρα thumbnail

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στην βουλή-Όλα τα μέτρα

Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, η αύξηση της φορολογίας για όλες τις επιχειρήσεις (μικρές, μεγάλες, ελεύθερους επαγγελματίες) στο 29% (από 26%) με αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, η επιβολή ορίου 70 ευρώ για συναλλαγές με μετρητά στα μεγάλα νησιά, η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση του φόρου πολυτελείας και η επέκτασή του στα σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων κι η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, είναι μερικά από τα πρώτα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης με προαπαιτούμενα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Όλο το νομοσχέδιο με τα μέτρα

Ο ΦΠΑ

Οι συντελεστές του ΦΠΑ είναι τρεις, 23%, 13% και 6% (από 6,5%).

Στο 23% υπάγονται η εστίαση και όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα καθώς και τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ΦΠΑ 13% επιβάλλεται σε όλα τα νωπά τρόφιμα μη συσκευασμένα, στο ηλεκτρικό, το φυσικό αέριο, το νερό, τα ξενοδοχεία, γραφεία τελετών, στην παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ.

Στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% παραμένουν μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρου.

Με πιστωτική κάρτα

Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι στα νησιά με πληθυσμό άνω των 4.100 μόνιμων κατοίκων, με βάση την τελευταία εθνική απογραφή, το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά ορίζεται σε 70 ευρώ ανά συναλλαγή, εκτός από τις συναλλαγές που γίνονται με δημόσιο φορέα.

Το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί στις συναλλαγές που διενεργούνται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως μέσω χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), τραπεζικής κατάθεσης σε εξόφληση τιμολογίου ή τραπεζικής επιταγής, δεσμεύεται από την τράπεζα και αποδίδεται κατευθείαν στο δημόσιο εντός 5 ημερών από τη διενέργεια της πληρωμής. Σε περίπτωση φορολογουμένων που υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ, η τράπεζα χορηγεί βεβαίωση για το εισπραχθέν ποσό ΦΠΑ, ώστε να υπολογίζεται στη δήλωση. Για τις υπηρεσίες αυτές τα τραπεζικά ιδρύματα δεν χρεώνουν δαπάνες ή οποιαδήποτε αμοιβή.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X